Oskarovac Cristopher Hampton sprema novu seriju, prilagođenu prema romanu “Sinagapore Grip”

ITV prilagođava J. G. Fareellov roman o Drugom svjetskom ratu “The Singapore Grip”, sa scenarijom dobitnika Oscara Critopher Hamptonom. Britanski emiter naručio je šest epizoda serije od producenata Poldarka i Victoria Mammoth Screen.

The Singapore Grip, koji je bio dio Farrellove Imperije Trilogije romana, koji takođe uključuje probleme i opsadu Krishnapura, originalno je objavljen 1987. godine. Priča je o britanskoj porodici koja živi u Singaporu u vrijeme Japanske invazije.

Slijedi trgovca Walter Blacketta, njegovu suprugu Sylviju, nemilosrdnu kćerku Joan i sina Montija, koji žive luksuznim životom, koji je naizgled nepromjenjen problemima u Evropi. Međutim priča se okreće kada se sin njegovog poslovnog partnera Mr. Webbera zainteresuje za njegovu kćerku Joanu prije nego što padne pod čaroliju Vere Chiang, tajanstvene kineske izbjeglice.

Prilagodit će ga Hampton, koji je napisao filmove koji uključuju “A Dangerous Method”, “Atonement”, “The Quiet American”, i koji je osvojio Oscara za “Dangerous Liaisons”. Snimat će se kasnije ove godine na Dalekom istoku, a izvršni producenti će biti Rebecca Keane i Damien Timmer, koji je producirao “Poldark”, “The Witness For The Prosecution”, “NW”, “Parade’s End”, “Victoria”, “Endeavour”, i nadolazeći “Vanity Fair”.

“Singapure Grip je protret društva u opadanju dok se drže svijeta koji se raspada. Drafo mi je da radim sa Hamptonom i da ITV bude dom za njegovu sjajnu adaptaciju epskog romana J. G. Farrella”, izjavio je Polly Hill.

Hampton je dodao: “Kao veliki fan i prijatelj J. G. Farrella, bio sam oduševljen što sa pozvan da prilagodim Singapore Grip, panoramski prikaz pogubnog gubitka Sinagapura od strane japanskih okupatora 1942. godine. Njegova priča, sa bujnom pozadinom, ispričana je u stilu sa odjecima Tolstoya i Evely Waugha, ali i dalje sa jedinstvenim glasom Jim Farrella”.

ITV Studios Global Entertainment će distibuirati internacionalno.