“Oskar Bolivuda” održan prvi put u SAD-u

Ceremonija dodjele nagrada Filmske akademije Indije održana je jucer u Tampi, na Floridi, prvi put u SAD, a toj svečanosti, poznatoj i kao “Oskar Bolivuda”, prisustvovalo je oko 20.000 ljudi.

Među poznatim ličnostima iz svijeta filma na dodjeli nagrada u tom gradu na Floridi bili su i popularni američki glumci Džon Travolta i Kevin Spejsi.

Titulu najboljeg ostvarenja dobio je film “Bhaag Milkha Bhaag” (Trči, Milka, trči”), o čuvenom olimpijskom atletičaru Milki Singu. Njemu su pripale nagrade za najbolji film, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu i još devet tehničkih nagrada koje su mu dodijeljene u petak na odvojenoj ceremoniji.

Sing (84) koji je prisustvovao svečanosti, sa bine je pozdravio publiku i poručio da je “ovo nagrada za dječake i djevojčice Indije koji zaslužuju da dobiju zlatnu medalju”.

Travolta je dobio nagradu za dostignuća u međunarodnom filmu, a u obraćanju zvanicama taj glumac rekao je da je “ponosan”.

Ceremonija je snimana i biće prikazana u junu, a Međunarodna filmska akademija Indije predviđa da će je pogledati oko 800 miliona ljudi.

federalna.ba/Onasa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *