Home / Vijesti / Oscarovka Nicole Kidman pruža podršku kolegicama koje su bile zlostavljane od strane Weinsteina

Oscarovka Nicole Kidman pruža podršku kolegicama koje su bile zlostavljane od strane Weinsteina

Slavna Nicole Kidman je ohrabrila sve kolegice koje su priznalne kako ih seksualno zlostavljao i uznemiravao hollywoodski producent Harvey Weinstein.

Australijska glumica je poručila mladim ženama kako ne smiju dozvoliti da iko razbije njihov duh.
“Podržavam i aplaudiram svim ženama koje pričaju o bilo kakvim uznemiravanjima i zloupotrebama položaja, bilo da se radi o nasilju u porodici ili seksualnom uznemiravanju na radnom mjestu. Moramo iskorijeniti takvo ponašanje”, rekla je Kidman.

Oskarovka je u razgovoru za britanski radio Magic naglasila kako društvo mora eliminisati predatorska ponašanja na radnom mjestu te pružiti podršku žrtvama seksualnih napada i zlostavljanja.

“Radim više od dvije decenije za UN žene kako bih zaustavila nasilje nad ženama. Ovo je jako važno jer ne možemo tolerisati ovakvo ponašanje. Mlade djevojke moraju brinuti o sebi, pobrinuti se da budu zaštićene i ne dozvoliti nikome da ubije njihov duh. Budite ono što jeste. Toliko vremena provodimo pretvarajući se da smo nešto drugo, a ne pronalazimo sebe, ne čujemo svoj glas i svoje želje. Ovo je jedna od najtežih, ali i najvažnijih stvari koje moramo uraditi”, istakla je Kidman.

Podsjećamo, dosad su 32 glumice optužile producenta Weinsteina za silovanje, seksualno uznemiravanje i zlostavljanje. On je sva njegova nedjela priznao, ali nije se pokajao za ono što je za njega, kako kaže, bilo normalno 60-ih i 70-ih godina.