Oprah Winfrey: Milijarderka ostavila oca da živi u bijedi

Vernon Winfrey (83), otac čuvene američke televizijske voditeljice Oprah Winfrey, o njihovom je odnosu još prije deset godina napisao knjigu “Neizgovorene stvari“.

Oprah je taj njegov potez šokirao i smatrala ga je velikom izdajom. Voditeljica se rodila u siromašnim uvjetima, a njezina majka i otac jedva su se poznavali. Do tinejdžerskih godina Oprah je vrijeme provodila s majkom, koja je u jednom trenutku odlučila da se više ne želi brinuti za nju, pa je slavna voditeljica nastavila živjeti kod oca, s kojim dotad nije puno komunicirala.

Oprah je živjela kod Vernona sve dok nije krenula na studij, a kako je njezina karijera uznapredovala, putevi su im se razišli. Vernon Winfrey sada tvrdi da ga je kćerka potpuno zaboravila i ostavila da živi u siromaštvu. U ekskluzivnom razgovoru za Radar Online izjavio je da sa njom razgovara samo dvaput godišnje.

– To je na njezin i moj rođendan. Popričamo oko 20 minuta – kaže Vernon.

Njegovi najbliži prijatelji preminuli su u zadnjih nekoliko godina, a vrijeme provodi usamljen, gledajući nogometne utakmice u svom domu u Nashvilleu. Njegovo zdravstveno stanje narušeno je već nakon što mu je oštećen sluh u Korejskom ratu, a pretrpio je i moždani udar.

– Oprah mu pomaže minimalno. Tužno je Vernona vidjeti da preživljava u ovakvim uvjetima. Zapravo, teško se to i može nazvati životom – tvrdi izvor.

Dodaje kako je on preponosan da bi o detaljima sam govorio.

– Dok Oprah živi u ogromnoj vili, on još radi u brijačnici – tvrdi izvor.

Vernonu je sada jedina želja da posjeti Oprah u jednom od njezinih luksuznih domova.

– Rekao sam joj da bih rado putovao još dok sam to u mogućnosti. Što sam stariji, sve sam više zaljubljen u svoj krevet. Obožavam ležati u njemu – zaključio je Vernon.

Oprah ovih dana promovira svoju kuharicu “Food, Health, and Happiness: 115 On-Point Recipes for Great Meals and a Better Life“, a blagdane je uglavnom provela sa dugogodišnjom prijateljicom Gayle King i partnerom Stedmanom Grahamom. Bogatstvo Oprah Winfrey procjenjuje se na tri milijarde dolara.