Omiljeni hollywoodski glumac progovorio o liječenju od zavisnosti od alkohola

Glumac otvoreno progovorio o svom izlečenju od zavisnosti od alkohola i šta je presudilo da se nakon raskida s Angelinom prijavi na liječenje i grupu anonimnih alkoholičara u kojoj se suočio s vlastitim demonima.

Stvari su otišle predaleko, pa sam odlučio da sebi oduzmem tu ‘privilegiju’ koja je dolazila u obliku alkohola.

Bilo je puno muškaraca koji su sjedeli u krugu i otvoreno pričali o svom problemu. Bio je to siguran prostor s tek malo osuđivanja, a pod time mislim osuđivanja sebe samih. Bilo je zaista oslobađajuće razotkriti sve svoje ružne strane”, otkrio je Pitt.

Pitt je počeo provoditi mnogo vremena analizirajući sebe i svoja osjećanja, pogotovo dok se pripremao za svoju ulogu u u filmu Ad Astra, gde glumi astronauta koji traga za svojim ocem. Kao inspiracija mu je poslužio odnos s vlastitim ocem:

“Bio sam odgajan u stilu: budi sposoban, budi jak, nemoj pokazivati slabost. Na neki ga način i kopiram. Odrastao sam u ekstremnim teškoćama i siromaštvu, a otac se uvek trudio da mi pruži bolji život nego što je on imao”, rekao je o svom ocu koji je bio vlasnik kompanije za prevoz robe.

Otkrio je i na kakav je negativan način na njega uticala medijska pažnja: “90-ih sam teško podnosio svu tu pažnju. Bilo mi je zaista nelagodno, samo sam se hteo povući iz te kakofonije očekivanja i osuđivanja. Želeo sam da padnem u zaborav”.