Održana svjetska premijera filma “T2 Trainspotting”

Trebalo je da prođe više od 20 godina pa da se snimi nastavak kultnog filma ‘Trainspotting’ iz 1996. godine.

Gala premijera nastavka klasika ‘T2 Trainspotting‘ ovoga se vikenda održala u Edinburghu u Škotskoj, a grad nije mogao bolje biti izabran obzirom je on ujedno i glavno mjesto radnje nastavka kultnog filma iz 1996. godine. Originalni film zbog svoje kvalitete, ali i kultnog statusa kojeg uživa već više od 20 godina, s pravom se smatra jednim od najboljih britanskih filmova svih vremena.

Premijera nastavka filma privukla je brojne poznate ličnosti na čelu s kompletnom glumačkom ekipom oba filma (Ewanom McGregorom, Ewanom Bremnerom, Johnnyjem Leejem Millerom i Robertom Carlyleom) koju je predvodio režiser i oskarovac Danny Boyle.

Osim što su se fotografisali na velikom crvenom tepihu glumci i režizer su okupljenim fanovima dijelili autograme i ustupali selfieje, a sve radi promocije hita ‘T2 Trainspotting’ koji će nakon projekcije na filmskom festivalu u Berlinu krenuti u kino distribuciju kako u svjetska, tako i u BH kina od 23. februara.

‘T2 Trainspotting’ snimljen je prema romanu „Porno“ autora Irvinea Welsha iz 2002. godine koji se, kao i sam film, nastavlja na događaje iz prve priče s jedinom iznimkom što vrijeme koje je proteklo u romanu obuhvaća razdoblje od 10 godina, a u filmu 20 godina.

Režiser Boyle je još od 2009. godine izrazio želju za snimanjem nastavka prema spomenutom romanu, a najglasniji u vezi cijele ideje bio je Robert Carlyle koji je u jednom od intervjua izjavio da bi snimio nastavak Trainspottinga “sutra i to besplatno!”. ‘T2 Trainspotting’ snimao se u proljeće 2016. godine na stvarnim lokacijama u Edinburghu u Škotskoj.

‘T2 Trainspotting’ nastavak je priče o Rentonu, Spudu, Sick Boyu i Begbieju. Prošlo je dvadeset godina.

Mnogo toga se promijenilo, ali mnogo toga je ostalo potpuno isto. Mark Renton vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Svi ga čekaju: Spud, Sick Boy i Begbie. I drugi stari prijatelji također ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samo-destrukcija i smrtna opasnost… Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Po drugi put.

Uz povratak iste filmske ekipe ispred, ali i iza kamere, ‘T2 Trainspotting’ jedan od najiščekivanijih filmova prve polovine 2017. godine.