Odličan spoj fantazije i realnosti prikazan u seriji Relic Hunter

Serija Relic Hunter iz 1999. godine poznatija pod nazivom Pustolovine Sydney Fox je jedna arheološko akciona serija koja pokazuje konstantnu borbu dobra i zla.

Iako serija odiše realnošću kroz koju glavni akteri ali i oni koji su pravili scenarij pričaju priču koja se zaista dešava u realnom svijetu, koja nas upozorava da je prošlost i starine nešto što nema cijenu i da se treba poštovati.

Međutim da bi zaintrigirali maštu odlučili su seriju učiniti mističnom i prožeti je magijom.

Da bi sve to bilo potpuno spojili su trio koji daje poseban duh seriji jer glumci dolaze sa različitih kontinenata smještenih na različitim krajevima planete, sa potpuno drugim uvjerenjima i mentalitetom.

Naime, univerzitetska profesorica Sydney Fox (Tia Carrere) i njen pomoćnik i asistent Nigel (Christen Anholt), putuju svijetom tražeći, izgubljene, ukradene ili nestale artefakte i relikvije, koje vraćaju prvobitnim vlasnicima ili muzejima, dok, njene sekretarica Claudie (Lindy Booth), koja i ako nije fizički sa njima ipak im puno pomaže, a u nekim situacijama daje upute.

Tokom potrage za izgubljenim ili ukradenim drevnim artefaktima, prolaze kroz različite avanture, ali i opasne situacije.

Veoma često se nađu u sukobu sa svojim suparnicima koji također žele prije njih doći do relikvije, ali zbog brzine, spretnosti i velikog znanja svaki put pobijede suparnike i izvuku se iz situacija koje su veoma često opasne po život.

U nastavku pročitajte nešto više o glumcima iz serije:

Tia Carrere – je američka glumica i pjevačica kinesko – filipinskog porijekla, rođena 2. januara 1967. godine u Honolulu, Havaji, SAD, a najpoznatija je po ulozi Cassandre Wong u filmovima Wayne’s Worldi Wayne’s World 2. Također 2009. godine je nagrađena Grammyjem za album ‘Ikena na kome je izvodila tradicionalnu havajsku muziku.

Christien Alexis Anholt – je engleski scenski, televizijski i filmski glumac najpoznatiji po svojoj ulozi u televizijskoj seriji Relic Hunter. Rođen je 25. februar 1971. godine u Londonu, Engleska, Velika Britanija. Dok je Anholt glumačku karijeru počeo1988. godine u Reunionu, a proslavio se ulogom u seriji Relic Hunter.

Lindy Booth – je kanadska glumica, rođena 2. aprila 1979. godine u Oakville, Ontario, Kanada. Karijeru je počela 1998. godine, a jedna od zapaženijih uloga je uloga Claudie u seriji Relic Hunter.