Home / Vijesti / Box Office / ‘Ocean’s 8’ najgledaniji film u kinima protekli vikend

‘Ocean’s 8’ najgledaniji film u kinima protekli vikend

Warner Bros.-ov film ‘Ocean’s 8‘, film u kojem su sve glavne uloge pripale ženama, a koji je spin-off film iz Ocean’s franšize, zauzeo je prvu poziciju po gledanosti u američkim kinima protekli vikend, sa zaradom od 41,5 miliona dolara, što predstavlja rekord u ovoj franšizi.


U ostatku svijeta film je zaradio dodatnih 12,2 miliona dolara, te njegova ukupna zarada iznosi 53,7 miliona dolara.
Film je režirao Gary Ross, a glavne uloge u filmu pripale su Sandri Bullock, Cate Blanchett, Rihanni, Mindy Kaling, Awkwafini, Heleni Bonham Carter, Anne Hathaway, Sarah Paulson i James Cordenu.

Solo: A Star Wars Story‘ drugi je po gledanosti protekli vikend u američkim kinima, sa zaradom od 15,2 miliona dolara, i 11,3 miliona dolara u ostatku svijeta. Ukupna zarada filma do sada iznosi 312,2 miliona dolara, i ostvario je najgoru zaradu od svih Star Wars filmova.

Deadpool 2‘ završio je an trećoj poziciji sa zaradom od 13,65 miliona dolara. Ukupno je do sada širom svijeta zaradio 655 miliona dolara. Od svih X-Men filmova ‘Deadpool 2’ je trenutno na trećoj poziciji po gledanosti. Ispred njega je prvi dio filma ‘Deadpool‘, te ‘X-Men: Days of Future Past‘.

Jezivi horor ‘Hereditary‘ završio je na četvrtoj poziciji sa zaradom od 13 miliona dolara, što je rekord horor filmova A24 studija.

Avengers: Infinity War‘ završio je na petoj poziciji sa zaradom od 6,8 miliona dolara. Film je do sada širom svijeta zaradio 1 milijardu i 998 miliona dolara. Film je će uskoro pridružiti filmovima čija zarada iznosi dvije milijarde dolara i više, trenutno su takvu zaradu ostvarili filmovi ‘Star Wars: The Force Awakens‘, ‘Titanic‘, i ‘Avatar‘.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

  1. Ocean’s 8– 41,5
  2. Solo: A Star Wars Story– 15,2
  3. Deadpool 2– 13,6
  4. Hereditary– 13
  5. Avengers: Infinity War– 6,8
  6. Adrift– 5
  7. Book Club– 4,2
  8. Hotel Artemis– 3,1
  9. Upgrade– 2,2
  10. Life of the Party– 2,1