Objavljen prvi video koji prikazuje Joaquin Phoenix-a u ulozi Jokera

Prošle sedmice je Todd Phillips, režiser nadolazećeg filma Joker, objavio prvu sliku  Joaquin Phoenix-a kao Arthur Fleck-a iz Joker filma. Slika je bila cool, ali glumac nije imao poznatu klovnovu šminku, čemu su se mnogi fanovi nadala da će to vidjeti.

Režiser i studio mora da su pratili reakcije fanova pa su sada objavili prve snimke Joaquin Phoenix-a u punom klovnovom izdanju.

Iako je video kratak on izgleda moćno, te nam potvrđuje da će se Joaquin Phoenix zaista naći u ulozi Jokera. DC fanovi se nadaju ako će novi Joker daleko da nadmaši  Jared Leto-vu verziju lika iz filma  Suicide Squad. Ovaj put nema tetovaža niti srebrnih zuba u Jokera. Umjetno toga Phoenix koristi svoje lice i govor tijela da pokaže šta se dešava u glavi ovog princa kriminala, dodavajući tako ovom liku novu dozu mističnosti.

Joker se trenutno snima u New York City-u, a do sada su procurile online mnoge slike sa seta, ali ne i slika Joaquin Phoenix-a u punom klovnovskom izdanju.

Premijera filma zakazana je za oktobar 2019. godine, a pored Phoenixa u filmu glume i Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, i mnogi drugi.