Nuri Bilge Ceylan i Asghar Farhadi doputovali u Sarajevo

Višestruko nagrađivani turski režiser Nuri Bilge Ceylan i iranski dvostruki dobitnik Oscara Asghar Farhadi doputovali su danas u Sarajevo gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 24. Sarajevo Film Festivala (SFF), javlja Anadolu Agency (AA),  prenosi Faktor.ba.

Kako je javio reporter AA, Nuri Bilge Ceylan i Farhadi su nakon dolaska u Sarajevo razgovarali na aerodromu u glavnom gradu BiH, a izjava za novinare nije bilo.

Dobitnici ovogodišnje nagrade ”Počasno Srce Sarajeva” 24. Sarajevo Film Festivala (SFF) su turski režiser Nuri Bilge Ceylan i Nijaz Hastor, vlasnik i osnivač Fondacije Hastor.

SFF je ranije saopćio kako se nagrada Ceylanu, koji je jedan od najcjenjenijih filmskih autora današnjice, dodjeljuje u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i podršku Sarajevo Film Festivalu. Nuri Bilge Ceylan je i počasni gost programa “Posvećeno” 24. SFF-a.

Iranski režiser i scenarista Asghar Farhadi ove će godine predsjedavati žirijem “Takmičarskog programa – igrani film” 24. SFF-a.