Novi trejler za “Leatherface” će vam izgledati poznato

Uskoro dolazi novi film iz franšize “Teksaški masakr motornom pilom” nazvan “Leatherface”, čiju režiju potpisuju Julien Maury i Alexandre Bustillo, francuski duo koji je režirao i autentično uznemirujući “Inside”, iz 2007. godine.

Maury i Bustillo su dobre vijesti za novi film, koji je već od početka u popriličnim problemima. Najveći od njih dolazi iz činjenice da je riječ o prikvelu, priči o nastanku, odrastanju čuvenog Leatherface-a, a prikvel smo već imali, 2003. godine, i zvao se “Teksaški masakr motornom pilom: Početak”. Jedina dobra stvar je što je taj film bio toliko zanemarljiv da ga se danas niko i ne sjeća.

Još jedna prednost ovog klimavog projekta je glumačka postava. Veterani Lili Taylor i Stephen Dorff vode film. Taylor igra Leatherface-ovu majku, a Dorf lokalnog šerifa odlučnog u namjeri da naudi krvoločnoj porodici. Sukob porodice i zakona će, kako nam trejler pokazuje, dovesti do događaja koji će na kraju oblikovati najjezivijeg maskiranog koljača u historiji filma.

Iako je ova racionalizacija zla potpuno sumnjiv smjer, koji samo može oduzeti neumoljivoj snazi njene neobjašnjive opasnosti, treba da znamo da će uspješni serijali dobijati sikvele i prikvele dok je svijeta i vijeka.

“Leatherface” dolazi na DirecTV 21. septembra, a u On Demand i pozorišnu distribuciju ulazi 20 oktobra.

Pogledajte trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=z2EjLCrHt0g