Početna / Vijesti / Novi trejler za “Leatherface” će vam izgledati poznato

Novi trejler za “Leatherface” će vam izgledati poznato

Uskoro dolazi novi film iz franšize “Teksaški masakr motornom pilom” nazvan “Leatherface”, čiju režiju potpisuju Julien Maury i Alexandre Bustillo, francuski duo koji je režirao i autentično uznemirujući “Inside”, iz 2007. godine.

Maury i Bustillo su dobre vijesti za novi film, koji je već od početka u popriličnim problemima. Najveći od njih dolazi iz činjenice da je riječ o prikvelu, priči o nastanku, odrastanju čuvenog Leatherface-a, a prikvel smo već imali, 2003. godine, i zvao se “Teksaški masakr motornom pilom: Početak”. Jedina dobra stvar je što je taj film bio toliko zanemarljiv da ga se danas niko i ne sjeća.

Još jedna prednost ovog klimavog projekta je glumačka postava. Veterani Lili Taylor i Stephen Dorff vode film. Taylor igra Leatherface-ovu majku, a Dorf lokalnog šerifa odlučnog u namjeri da naudi krvoločnoj porodici. Sukob porodice i zakona će, kako nam trejler pokazuje, dovesti do događaja koji će na kraju oblikovati najjezivijeg maskiranog koljača u historiji filma.

Iako je ova racionalizacija zla potpuno sumnjiv smjer, koji samo može oduzeti neumoljivoj snazi njene neobjašnjive opasnosti, treba da znamo da će uspješni serijali dobijati sikvele i prikvele dok je svijeta i vijeka.

“Leatherface” dolazi na DirecTV 21. septembra, a u On Demand i pozorišnu distribuciju ulazi 20 oktobra.

Pogledajte trailer: