Početna / Vijesti / Novi singl Parnog valjka “Ljubav” kroz koji poručuje da je to način života

Novi singl Parnog valjka “Ljubav” kroz koji poručuje da je to način života

Parni valjak nakon nebrojenih bezvremenskih hitova i sjajnih novih pjesama “Za malo nježnosti”, “Samo ti (Norma Belle)”, “Prolazi sve, zar ne?” i “Opet se smijem” , predstavlja novi singl koji u jednoj riječi odražava cijelu filozofiju benda – “Ljubav”.

Autor nove pjesme objavljene za Croatia Records i kreativni motor sastava Hus je rekao: “Mislim da je poruka pjesme sama po sebi jasna, nema tu neke filozofije. Ljubav kao stav, kao način života, kao osjećaj s kojim hodaš kroz grad može biti odgovor na ovaj užas koji se dešava i kod nas i u svijetu. Mislim da ona treba biti motor pokretač svega što čovjek radi”.

Novi singl Parnog valjka “Ljubav” sjajna je rock pjesma u kojoj pokazuju sve ono što grade kontinuirano, uporno i uspješno već 40 godina – izvanrednu svirku i hemiju benda koja se odražava u energičnom, rockerskom aranžmanu, Akijev vokal neponovljive izražajnosti i emocije te autorski pečat Huseina Hasanefendića Husa koji nam je poklonio još jednu pjesmu s potencijalom istinskog evergreena.

Vječiti mladić Aki se u pjesmi u potpunosti pronašao, a poznato je da Husov autorski potpis i Akijev izvođački senzibilitet imaju taj neophodan “klik” koji ne nestaje već desetljećima.

“Ova pjesma se poklopila sa onim kako smo davno željeli zvučati – kao prkosni klinci koji ne gledaju na godine već od sebe daju, iskreno, ono što osjećaju. Pjesma je odraz tog našeg djetinjstva, te prkosi… bar meni i Husu je to druga mladost. Iako mi smo sve vrijeme klinci, jer kada dijete nestane iz srca onda postajete starac”, rekao je Aki.

Parni valjak jedan je od najdugovječnijih i najpopularnijih sastava u regiji, a povodom 40 godina karijere nalaze se na turneji 2u1 (acoustic+electric) u sklopu koje pune najveće dvorane u Hrvatskoj i regiji. Svakako jedno od koncertnih događanja koje će obilježiti godinu pred nama je njihov veliki koncert u Areni Zagreb 1.12., za koji su karte u prodaji od ove sedmice.

Poslušajte singl: