Vijesti

Novi Kusturicin film razočarao selektore kanskog festivala

na-mlijecnom-putuIako su imali silnu želju da se predstave  sa filmom „Na mliječnom putu“ na ovogodišnjem Cannesu, Emir Kusturica i njegova ekipa nisu uspjeli pokolebati umjetničkog direktora Festivala Thierryja Fremauxa u njegovoj odluci da u glavnom programu ne prikaže novi Kusturicin film.

Strani mediji su tu odluku nazvali najvećim iznenađenjem ovogodišnjeg festivala, a Fremaux nije želio konkretno govoriti o toj odluci, kao ni o samom filmu Emira Kusturice.

Ipak, nezvanično se „šuška“ da je kanski selektor nakon odgledanog filma ostao neugodno iznenađen, te kako smatra da Kusturicino najnovije ostvarenje ne zadovoljava ni minimum umjetničkih standarda kanskog festivala.

„Svjesni smo rizika koje poduzimamo, kao i da ti rizici ponekad mogu biti bolni, ali odabrali smo one filmove koji su nam se svidjeli i želimo ih podijeliti sa publikom jer mislimo da su važni“, diplomatski je odgovorio Fremaux na novinarsko pitanje o neuvrštavanju filma Emira Kusturice u takmičarski program Festivala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)