Novi Han Solo je Alden Ehrenreich

Han Solo Alden EhrenreichOficijalno je. Kako se prethodno šuškalo sada je potvrđeno, novi Han Solo je Alden Ehrenreich, i on će se 2018. godine pojaviti u filmu ‘Han Solo: A Star Wars Story’. Dlumac je odabran pored hiljada kandidata koji su željeli da dobiju ovu ulogu, a koju je do sada tumačio Harrison Ford.
Film se u kinima pojavljuje 2018. godine, a režiju potpisuju Phil Lord i Chris Miller.

Disney i Lucas Film još uvijek nisu zvanično potvrdili spisak glumačke ekipe, poznato je samo da će Alden Ehrenreich glumiti legendarnog Han Solo-a. Ova vijest je došla nakog opsežne potrage za glumcem, koja je uključivala više od 2,500 mladih glumaca koji su dolazili na audicije. Alden Ehrenreich je jedan od trojice glumaca koji su došli do finalnog kruga izbora glumca.

Druga dva glumca koja su došla do samog finala izbora bili su zvijezda ‘Kingsmana‘ Taron Egerton i zvijezda filma ‘Transformers: Age of Extinction‘  Jack Reynor.

Karakter Han Solo-a je takav da je bilo izuzetno teško da pronađu zamjenu za Harrison Forda. Han Solo-a smo prvi put upoznali1977. u filmu ‘Star Wars: A New Hope’, a Harryson je tri puta kasnije reprizirao ulogu: 1980. u filmu ‘The Empire Strikes Back’, 1983. u filmu ‘Return of the Jedi’ i 2015. u filmu ‘The Force Awakens‘. Ford je igrao Han Solo-a i u poznatom Božićnom specijalu Star Warsa 1978. godine, i pozudiće svoj glas u video igrici  ‘LEGO The Force Awakens’ koja bi se uskoro trebala pojaviti na tržištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *