Home / Vijesti / Box Office / Novi film Jasona Stathama, ‘The Meg’, najgledaniji u kinima protekli vikend

Novi film Jasona Stathama, ‘The Meg’, najgledaniji u kinima protekli vikend

Novi film Jasona Stathama, ‘The Meg‘, najgledaniji film u kinima protekli vikend, kako u Americi tako i u ostatku svijeta.

Filmska adaptacija knjige Steve Alten-a zauzela je prvu poziciju po gledanosti u američkim kinima sa zaradom od 44,3 miliona dolara, dok je u ostatku svijeta film zaradio 97 miliona dolara. Ukupna zarada filma do sada iznosi 141,3 miliona dolara.

Režiser filma je John Turteltaub, a glavne zvijezde filma su: Jason Statham, Li Bingbing, Cliff Curtis, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao, Page Kennedy, Jessica McNamee, Ólafur Darri Ólafsson, Robert Taylor, Sophia Shuya Cai, i Masi Oka.

Mission: Impossible – Fallout‘ nastavio je sa dobrim rezultatima, te je protekli vikend zauzeo drugu poziciju u američkim kinima sa zaradom od 20 miliona dolara. Ukupno do sada je u Americi zaradio 161.9 miliona dolara, dok je širom svijeta zaradio 437.5 miliona dolara.

Disney-ev film ‘Christopher Robin‘ zauzeo je treću poziciju sa zaradom od 12,4 miliona dolara. Ukupno je širom svijeta zaradio 62,1 miliona dolara.

Slender Man‘ je zauzeo četvrtu poziciju sa zaradom od 11,3 miliona dolara, dok je peti novi film Spike Lee-a, ‘BlacKkKlansman‘, koji je debitovao sa 10,7 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

  1. The Meg– 44,3
  2. Mission: Impossible – Fallout– 20
  3. Christopher Robin– 12,4
  4. Slender Man– 11,3
  5. BlacKkKlansman– 10,7
  6. The Spy Who Dumped Me– 6,6
  7. Mamma Mia! Here We Go Again– 5,8
  8. The Equalizer 2– 5,5
  9. Hotel Transylvania 3: Summer Vacation– 5,1
  10. Ant-Man and The Wasp–4