Ovo je najisplativiji glumac svijeta čiji su filmovi zaradili više od milijardu i pol

Hollywood glumac Vin Diesel svrgnuo je ove godine svog kolegu Dwayne Johnson sa prvog mjesta liste najisplativijih glumaca svijeta u ovoj godini, piše Forbs. Diesel, kojeg publika trenutno ima priliku da vidi u filmu “xXx: Return Of Xander Cage”, našao na prvom mjestu liste glumaca čiji su filmovi ostvarili najveću zaradu u 2017. godini. Naslovi u kojima se pojavljivao donijeli su bioskopskim blagajnama svijeta ukupno čak 1,6 milijardi dolara.

Zarada od 1,5 milijardi dolara obezbijedila je “The Rocku” drugu poziciju na listi, čiji se film “Jumanji: Welcome To The Jungle” trenutno prikazuje u kinima, dok na trećem mjestu nalazi glumica Gal Gadot, zvijezda filma “Justice League”, čija su ostvarenja bioskopskim blagajnama donijela 1,4 milijarde dolara.

Slijedi Emma Watson na četvrtom mjestu, čiji su filmovi zaradili 1,26 milijardi dolara, glumac Johnny Depp našao se na petom mjestu Forbsove liste, dok su filmovi “Star Wars: The Last Jedi” i “Murder On The Orient Express”, doprinijeli ukupnoj zaradi od 1,08 milijardi dolara, koja je glumici Daisy Ridley obezbijedila šestu poziciju.

Filmovi Toma Holanda, koji se pojavljuje u “Spider-Man: Homecoming”, zaradili su 888 miliona dolara, pa se tako ovaj glumac našao na sedmom mjestu liste, a iza njega slijede Chris Pratt na osmom mjestu i Chris Hemsworth na devetom mjestu.

John Bojega glumio je u tri filma koja je publika imala priliku da vidi ove godine – “Star Wars: The Last Jedi”, “Circle” i “Detroit”, a zahvaljujući ukupnoj zaradi filmova u kojima se pojavljuje od 800 miliona dolara, zasluženo se našao na desetoj poziciji liste.