Nikola Kojo prvi put režira film

nikola-kojoScenarista Nebojša Romčević i glumac, a ovoga puta reditelj Nikola Kojo počeli su snimanje sarkastične komedije „Stado“ o životu iza kamere i neizlječivom entuzijazmu glumaca.

Kojo će tako po prvi put sjesti u rediteljsku stolicu, a na pitanje otkud ambicije da zađe i u ove vode šaljivo je odgovorio “Pa, kada može Laza Ristovski mogu i ja”.

“Reditelj Goran Gajić će zbog obaveza u Americi biti odsutan neko vrijeme, pa ću ja, kao idejni tvorac cijelog projekta preuzeti rediteljsku palicu. Stado je metafora za nas glumce, ali i za čitav narod i ukazuje na to kako srljamo u životu i ne branimo se od prepreka što je karakteristika ovaca“, objasnio je Kojo i najavio da će film da otvori mnoga pitanja, pa i sama žanrovska odrednica „satirična komedija“ ukazuje na to da će ona „gađati u mnogo toga“.

U velikoj glumačkoj ekipi filma su, osim Koje, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Srđan Timarov, Branislav Trifunović, Marko Gvero, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Hristina Popović i Petar Strugar.

Komentarišući zašto u ekipi nije Srđan Žika Todorović iako je najavljivano da će igrati u filmu, Kojo je objasnio da se nije pronašao ni u jednoj ulozi.

Predviđeno je da snimanje traje do sredine avgusta, premijera je planirana za 24. novembar, a riječ je o dijelu većeg projekta pod nazivom Klasa koji bi trebalo da ima između 40 i 60 epizoda.

(source.ba)