Nevjerovatne činjenice o poznatim ličnostima koje do sada niste znali

Američki mediji objavili su spisak stvari koje je malo ko znao Elvisu Prisliju, ZZ Top i mnogim drugim. Izdvajamo vam najintrigantnije.

Elvis Prisli je bio plavušan: Legendarni muzičar Elvis Prisli zapravo nije prirodno tamnokos. Malo ko zna da je je Elvis od rođenja bio plav, ali kako je odrastao njegova kosa postala je boje pijeska.Njegova kosa počela je da tamni od perioda kada je krenuo u srednju školu i nikada više nije bio plav.

Tim Alen bio je osuđeni diler droge prije nego što je postao poznat: Popularni američki glumac i komičar Tim Alen prije nego što je postao svjetski poznat, malo ko zna, bio je diler droge. Naime, tek što je počeo da se bavi stend ap komedijom, Alen je uhapšen na aerodromu a zatim i osuđen zbog 650grama kokaina. Kako bi izbjegao veliku zatvorsku kaznu, priznao je krivicu i otkrio saradnike.Proveo je 28 mjeseci u zatvoru.

Glumac koji je dao glas Yodi, takođe je dao glas i Miss Piggy i za lik Cookie Monster: Taj čovjek je Frenk Oz. Ne samo da je dao glas Yodi, već je izmislio i njegov način govora. Mnogim likovima u animiranim serijama pozajmljivao je glasove, među kojima su bili i poznati Mapetovci.

“Ujka Fil” iz popularne serije “Princ sa Bel Era”, bio je u i Šreder iz “Nindža kornjača”:Džejms Ajveri, koji je glumio u popularnoj američkoj seriji “Princ sa Bel Era”, takođe, davao je glas popularnom zlikovcu Šrederu u origalnoj verziji crtanog filma “Nindža kornjače”.

Otac Vudija Harelsona bio je plaćeni ubica: Otac glumca Vudija Harelsona, Čarls bio je plaćeni ubica. Zbog ubistava koje je počinio bio je osuđen na 15 godina, ali kazna mu je umanjena. Nakon što je izašao iz zatvora opet je nastavio sa starim “poslom” pa je vraćen u zatvor.

Jedini član Zi Zi Topa koji nema bradu, zove se Frenk Brada (Beard): Teksaška grupa “ZZ Top” sastavljena je od tri člana. Zanimljivo je da samo bubnjar Frenk Brada, zapravo ne nosi bradu. Poznati rokeri su gostovali i u našoj zemlji, gdje su organizovali veliki koncert u Areni.

Dejvid Leterman počeo je karijeru kao radio voditelj: Poznati američki televizijski voditelj i komičar karijeru je počeo kao spiker na jednoj radio stanici. Ovim poslom se bavio tokom studiranja, ipak dobio je otkaz na radiju, ali nije odustao.Radio je na lokalnim radio ćelijama, da bi dobio svoju emisiju nekoliko godina kasnije.

Glumac iz Star Trek-a, upucan je šest puta u toku dana:Kanađanin Duhan, koji je poznato po ulozi Skotija u Star Treku, doživio je u jednom danu pravu scenu iz akcionih filmova. Upucan je čak šest puta i preživio. Njemački snajperista ga je upucao u noge, u ruku i oduzeo mu mali prst, dobio je i metak u grudi. Ovaj pucanj bi vjerovatno bio fatalan da u ruci nije držao metalnu tabakeru koja zadržala metak.

haber.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *