mixZanimljivosti

Neuspjele TV serije koje su proizvele velike zvijezde

Gal Gadot, ‘TBL: The Beautiful Life’  (CW, Septembar 2009)

Bila je to neverovatno kratkotrajna serija – samo su dvije epizode emitovane prije nego što je CW izvukao utikač – a buduća Wonder Woman zvijezda Gadot nije napravila svoj debi do epizode 3.

Margot Robbie i David Harbour, “Pan Am” (ABC, 2011-12)

Prije nego što je “visila” na velikom ekranu sa Leom, Jokerom i Winnie the Pooh, glumica i producentkinja Robbie bila je nestašna nevjesta pretvorena u stjuardesu šezdesetih na setovima o radnicima Pan Am-a. Seriju je skoro pokupio Amazon nakon što je ABC otkazao u sezoni 1, ali dogovor nije postignut.

Ryan Reynolds, ‘Two Guys, a Girl and a Pizza Place’ (ABC, 1998-2001)

Komedija je premijerno pogledalo 18 miliona gledalaca i trajala je četiri sezone, njen naslov je kasnije skraćen na Two Guys and a Girl. Ryan Reynolds je svakako najzapamćeniji glumac te serije.

Seth Rogen, Jason Segel, and James Franco, ‘Freaks and Geeks’ (NBC, 1999-2000)

Istina, ova drama u srednjoj školi trajala je samo jednu sezonu, ali ostaje jedan od najuticajnijih flopova ikada. Ne samo zbog toga što nas je upoznao sa genijalnim tvorcem serije Paulom Feigom i EP Juddom Apatowom, već zbog budućih zvijezda.

Anne Hathaway i Jesse Eisenberg, ‘Get Real’ (Fox, 1999-2000)

Hathaway i Eisenberg su bili Meghan i Kenny, tinejdžeri nefunkcionalne porodice. Bila je osoba koja je pretjerivala u svemu, šokirala je svoju porodicu odlučivši da ne ide na koledž, a zatim se zaljubi u momka najbolje prijateljice, dok se super-hiper Kenny zaljubio u devojku iz ulice i skoro umro od meningitisa na 16. rođendan.

Hilary Swank, ‘Camp Wilder’ (ABC, 1992-93)

TGIF komedija prikazuje ženu, Ricky Wilder, koja se vratila kući da podigne svoju mladu kćerku i sestre tinejdžerke nakon iznenadne smrti roditelja.

Sandra Bullock, ‘Working Girl’ (NBC, 1990)

Ova tromjesečna predsezonska zamjena bila je prilično jasan remake istoimenog filma koji je osvojio Oskara, sa tadašnjom nepoznatom Bullock koja je igrala Tess McGill, sekretar Staten Islanda koji je postao izvršni direktor.

Jennifer Aniston, ‘Ferris Bueller’s Day Off’ (NBC, 1990-91)

Osim toga, ova TV serija preuzima klasični film John Hughes, koji je potpuno zaboravljen i lišen šarma filma. Ali, da, imala je budućnost Emmyja i zvijezda Aniston koja je dobila Zlatni globus kao Jeannie, ljubomorna starija sestra Ferris.

Halle Berry i Leah Remini, “Living Dolls” (ABC, 1989)

12-epizoda Ko je šef? Spinoff se okrenuo oko modela tinejdžera, kojima upravlja Trish (majka Waltons Michael Learned), prijateljica Ko je šef? lik Angela (Judith Light). Među modelima: Charlie (budući Emmy pobjednik Remini), težak, ali fotogeničan tinejdžer iz istog Brooklynskog okruženja kao Boss’s Samantha (Alyssa Milano), i u svojoj prvoj ulozi, budući dobitnik Oskara Berry kao Emily.

George Clooney, ‘E/R’ (CBS, 1984-85)

Istina je: Superstar Clooney glumio je u E / R i ER. Prije nego što je u karijeri postao dr. Doug Ross u NBC drami ER, njegova prva TV uloga došla je bila kao Ace, ER tehničar, u ovom kratkoj seriji kompanije Norman Lear.