Vijesti

Netflix u svoju ponudu ponovo uvrstio seriju u kojoj Volodimir Zelenski ima glavnu ulogu


“Servant of the People” (Sluga naroda), satirična serija koja je pokrenula političku karijeru ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ponovo je dostupna za gledanje u na Netflixu, prenosi The Hollywood Reporter.

Streamer, koji je prvobitno seriju imao u svojoj ponudi od 2017. do 2021. godine, kaže da se vraća na servis od danas.

“Sluga naroda” prati učitelja (Zelenskog) koji neočekivano postaje predsjednik nakon što je na društvenim mrežama njegov govor protiv korupcije postao viralan.

Serija je trajala tri sezone i završila se kada je Zelenski odlučio da se kandiduje za predsjednika Ukrajine 2019. godine pod zastavom nove političke stranke, koja se također zove Sluga naroda.

Zelenski je u fokusu svjetske pažnje otkako je Rusija napala Ukrajinu prije nekoliko sedmica. Bivši komičar i glumac (koji je također posudio glas medvjedu Paddingtonu u ukrajinskoj verziji porodičnog filma) objavljivao je videosnimke ukrajinskog glavnog grada Kijeva i prikupljao podršku među građanima zemlje i u globalnoj zajednici.

Od početka ruske invazije, interes za seriju je naglo skočio, a prva televizijska kuća koja je otkupila prava za emitovanje – za čiju se vrijednosti navodi da je oko milion eura – bio je britanski Channel 4. Prema njihovim podacima više od 100.000 ljudi gledalo je Zelenskog u ulozi u kojoj se danas zaista nalazi.

Nakon Britanije, to su učinile Grčka i Poljska, a sada su ponude za otkup serije preplavile agenciju Eccho Rights u Stockholmu koja je licencirala seriju (i film zasnovan na seriji) širom svijeta, a među kupcima su britanski i MBC na Bliskom istoku, ANT 1 u Grčkoj i PRO TV.

“Serija je komedija, ali i važan dokument o tome odakle Zelenski dolazi”, rekao je izvršni partner Ecchoa u izjavi u kojoj je najavljeno da je serija ponovo na tržištu.

Ostavite komentar