Filmske vijestiVijesti

Netflix radi na remakeu jednog od najboljih akcijskih filmova, ‘The Raid’

Indonezijski akcijski triler ‘The Raid‘ dobija svoj remake na Netflixu, a na filmu rade Michael Bay, Gareth Evans, i Patrick Hughes.

Deceniju nakon najave, holivudska verzija indonezijskog akcijskog trilera, ‘The Raid’ / Racija, konačno se realizuje na Netflixu. Michael Bay će biti producent zajedno sa XYZ Films. Gareth Evans, režiser originala iz 2011., bit će izvršni producent. Patrick Hughes (The Expendables 3, The Hitman’s Bodyguard) će režirati remake ‘The Raida’, a također će pisati scenarij sa James Beaufortom.

Deadline prenosi da će radnja američke verzije filma biti smještena u Filadelfiju, a prati elitnu tajnu radnu grupu DEA-e koja se penje uz ljestvicu doušnika kartela kako bi uhvatili neuhvatljivog kralja.

‘The Raid’ iz 2011. sadrži neke od najuzbudljivijih i najbrutalnijih scena borbe ikada snimljenih kamerom. Napisan i režiran od strane Garetha Evansa, ‘The Raid’ prati SWAT tim koji upada u neboder za koji se vjeruje da je jazbina nemilosrdnog krimi bossa u Džakarti. Zbog nesretnih događaja, odred je upao u zasjedu i nakon toga biva zarobljen bez mogućnosti bijega. Glavnu ulogu u filmu je igrao Iko Uwais, a sa njim su još glumili Joe Taslim, Yayan Ruhian, i dr.

‘The Raid’ je ostvario skroman uspjeh na kino blagajnama i iznjedrio je nastavak, ‘The Raid 2: Berandal‘, koji je bio još brutalniji i sadržavao još više akcije od svog prethodnika. Filmovi su također poznati po naglašavanju tradicionalne indonezijske borilačke vještine Pencak Silat.

Evans, Uwais i Ruhian sami su koreografirali borbe. Treći film je bio u pripremi, ali Evans je odlučio da pređe na druge projekte.

Početak snimanja filma očekuje se u toku ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)