‘Netflix’ priprema snimanje serije ‘Resident Evil’

Nakon što je ‘Residen Evil: The final Chapter‘ okončao snimanje filmskog serijala filmova ‘Resident Evil’ baziranih na video igrici, samo je bilo pitanje vremena kada ćemo dobiti i seriju baziranu na igrici.

Sa druge strane, nije prošlo mnogo a već je najavljen i reboot filma sa potpuno novim glumcima, gdje će za režiju da bude zadužen Johannes Roberts, režiser filma ‘47 meters down‘.

Deadline je objavio kako Netflix priprema seriju ‘Resident Evil’, a projekat je još uvijek u ranoj fazi pripreme. Dedline je objavio kako će se serija držati filmova, ali da će takođe da proširuje priču i da ide dublje u mitologiju.
Očekuje se da će serija ‘Resident Evil’ istražiti mračni unutarnji rad korporacije Umbrella i novog svjetskog poretka uzrokovanog izbijanjem T-virusa. Konstantin film, studio iza filmova ‘Resident Evil’, takođe je uključen u ovu potencijalnu seriju, a trenutno je u toku potraga za glavnim glumcima.

Šest filmova ‘RESIDENT EVIL‘ slijedilo je Alice koja se bori protiv zloglasne Umbrella korporacije koja je pokrenula zombi apokalipsu na svijetu.
Film je brzo iz horora prešao u akcijske filmove, pa se nadamo da će najavljena serija ponovo učiniti ‘Resident Evil’ zastrašujućim.