Netflix otkazao seriju ‘Daredevil’ nakon tri prikazane sezone

Ranije ove jeseni Netflix je otkazao serije  ‘Iron Fist‘ i ‘Luke Cage‘, što dovodi u pitanje buduće Marvel-Netflix projekte. Sada, Deadline prenosi kako je Netflix takođe otkazao i seriju ‘Daredevil‘.

“Marvel-ov ‘Daredevil’ neće se vratiti u četvrtoj sezoni na Netflix-u. Izuzetno smo ponosni na posljednju i finalnu sezonu, pa iako mislimo kako je ovo bolna stvar za fanove, smatramo da je najbolje da zatvorimo projekt u ovom trenutku … Iako je prekinuto snimanje novih sezona, tri već prikazane sezone ostaće dosupne u narednim godinama, a Daredevil će nastaviti da živi u budućim Marvelovim projektima’.

Zašto je Netflix otkazao pola svojih Marvel projekata? Disney-ev novi streaming servis, Disney+, možda je odigrao svoju ulogu u podizanju tenzija između Netflixa i Marvela. Takođe, Deadline navodi nako je Netflix vršio pritisak da skrati sezone sa 13 na 10 epizoda. Marvel je navodno odbio to.

Za sada je poznato kako Netflix vjerovatno neće otkazati serije ‘Jessica Jones‘ i ‘The Punisher‘, bar prije njihovih narednih sezona koje dolaze 2019. godine.

Obzirom da je Disney+ fokusiran na porodični program, teško je zamisliti kako će se Marvelovi likovi prikazivati na ovom servisu.
Marvel je takođe potvrdio kako će snimljene tri sezone ostati dostupne za gledaoce. Lijepa vijest je da će Daredevil da nastavi da živi u budućim projektima, što možda znači da će se pridružiti Marvelovom filmskom univerzumu, te se pojaviti na kino platnima.
Ostaje da vidimo šta će da slijedi …