Neobična ljubavna priča slavnih glumaca

Glumac Jason Momoa, doživio je nevjeerovatnu popularnost nakon što je tumačio lik Khal Drogo u prvoj sezoni serije “Igra Prijestolja”. Markantan, zgodan i mišićav, vrlo brzo je prostao miljenik žena širom svijeta, a zaštitni znak su mu duga kosa i “džipsi” stil po kojem je prepoznatljiv.

Na njegove čari pala je i njegova 12 godina starija supruga Lisa Bonet, koju je prvi put vidio kada je imao samo osam godina.

Kada sam imao osam godina i kada sam je vidio na televiziji, rekao sam: ‘Mamice, želim nju’ – otkrio je u intervjuu u jednoj emisiji 2017. godine.

Jason je još u djetinjstvu shvatio ko je žena njegovog života, ali nije ni sanjao da će se baviti poslom kojim se danas bavi. Njegova majka Koni, koja se bavila umjetnošću, odgajala ga je sama nakon razvoda od supruga Jozefa. Odrastajući s njom, svijet je gledao očima njenih boja i slika koja je slikala, što ga je podstaklo da se bavi umjetnošću.

Pored toga, veliku inspiraciju je pronalazio u tada popularnim televizijskim serijama, a u jednoj je ugledao lijepu glumicu Lisu Bonet. Ona mu je bila velika inspiracija i uzor, čak je tada napravio frizuru koju je ona imala.

Lisu je upoznao kad je živio u hotelskoj sobi, oduševljen činjenicom što će se sresti sa omiljenom glumicom iz djetinjstva koja ga je očarala. Magija nije prestala vremenom da djeluje jer nije mogao da odoli, pa ju je pozvao na prvi dejt, a pored toga je morao da je zamoli da vozi, jer on u tom trenutku nije imao svoj auto.

Pomislio sam da ću je uhoditi ostatak života i da ću je osvojiti. I tome sam se stvarno posvetio. Nisam joj to rekao sve do trenutka kada smo dobili dvoje dece, inače bih ispao pomalo čudan. Oduvek sam želio da je upoznam, oduvijek je za mene bila kraljica – izjavio je za strane medije.

Na kraju se ispostavilo da se zaista našao u pravom trenutku na pravom mjestu.

Lisa je na sve pristala i kada je u kafiću naručila njegovo omiljeno pivo, jednostavno je znao da je ona njegova srodna duša, a sve ostalo je historija.

Par se vjenčao 2017. godine na intimnoj ceremoniji u Topangi, gde danas žive sa kćerkom Lolom Iolani Momoa i sinom Nakom-Volfom Manakauapom Namakaejom Momoom.

Također, zanimljiva je činjenica da obožavaju životinje, zbog čega brinu o tri psa i jednom magarcu. Par u kući nema televizor, a osim toga, u domaćinstvu imaju minimalan broj stvari i nameštaja od plastike.

Podsjetimo, Lisa je prije Jasona bila u braku sa pjevačem Lenny Kravitz i sa njim je dobila kćerku Zoe Kravic, koja danas ima 31 godinu.