Nekadašnja dječija zvijezda potpuno je posrnula usljed pritiska slave

Slatki dječak koji je 1982. godine pokorio bioskope širom svijeta ulogom u filmu E.T., Henry Thomas, danas ima 48 godina i bije bitku sa zavisnošću od alkohola. Naime, nekadašnja dječija zvijezda potpuno je posrnula usljed pritiska slave.

Prije 37 godina glumio je dječaka Eliota u čuvenom Spilbergovom filmu, pa čak i bio nominovan za Zlatni globus i dobio nagradu za najboljeg mladog glumca godine.

Prošle godine se vratio na velika vrata ulogom u seriji “The Haunting of Hill House”, koja je proglašena najstrašnijom serijom svih vremena.

Međutim, sreća nije dugo trajala, jer je uhapšen u ponedeljak u Vashingtonu, zbog vožnje u pijanom stanju.

Prema navodima policije, u automobilu nije bilo neobičnih mirisa niti naznaka da je Henry pijan, ali zaustavili su ga zbog prebrze vožnje.

Tek je u interakciji s policajcem izašlo na vidjelo da je Henry u alkoholisanom stanju, pa su ga odveli u policijsku stanicu na trežnjenje.

Sljedećeg je jutra glumac pušten iz zatvora, ali poznato je kako vodi dugu borbu s alkoholom, pa se pretpostavlja kako ga ovo neugodno iskustvo s policijom neće odmamiti od daljnjeg posezanja za bocom.