Nekad je bio jedna od najvećih jugoslovenskih zvijezda, a danas živi na rubu egzistencije

danijel-popovic1983. god. Daniel Popović je bio četvrti na Euroviziji sa hitom “Džuli”, a od tada se njegov život znatno promijenio.

Popovića u posljednje vrijeme možete da vidite po manjim klubovima u regionu, a “Džuli mu je i dalje glavni hit. Imao ih je on još nekoliko u karijeri (Daj obuci levisice, Bio sam naivan itd.), ali su autorska prava dobili sponzori i menadžeri koji su s njim radili u vrijeme njegove najveće slave.

Devedesete nisu bile naročito milostive prema njemu, eventualno bi mogao da se pohvali time da je u Zagrebu držao studio i producirao za izvođače kao što je Nives Celzijus, a sljedeća decenija svela je njegovu popularnost na pokušaje da se vrati na muzičke festivale i učešće u rijaliti programima.

Prije nekoliko godina mediji su prenosili njegovu izjavu da je poslije svega postao socijalni slučaj, da živi na ivici egzistencije i da nije imao novac čak ni da ode roditeljima na sahranu, mada su kasnije i on i njegova supruga negirali te navode, odnosno naglašavali su da “nije baš toliko strašno”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *