Nastavak hollywodske sapunice: Dustin Hoffman optužen za seksualno uznemiravanje

Dustin Hoffman obratio se javnosti nakon što su iznesene optužbe protiv njega zbog seksualnog uznemiravanja koje se desilo 1985. godine.

Anna Graham Hunter, koja je tada imala 17 godina i bila pripravnik na setu filma ‘Death of a Salesman’, napisala je tekst za The Hollywood Reporter u kojem je iznijela tvrdnju da je Dustin uhvatio za zdanjicu i govorio joj vulgarne stvari. Navodno uznemiravanje počelo je već prvog dana njenog rada, kada je glumac od nje tražio da mu izmasira noge. U pismu koje je napisala svojoj sestri napsiala je između ostalog: ‘Željela sam pažnu, a onda je više nisam željela’.

Dustin je reagovao na njege optužbe u izjavi za THR, gdje je rekao: ‘Imam najveće poštovanje prema ženama, i osjećam se užasno ukoliko sam učinio bilo šta pogrešno da se ona osjeća neugodno. Žao mi je. Ovo nije odraz onoga što ja jesam.’

Između ostalog Anna je napisala:
‘Otvoreno je flertovao, zgrabio me za guzicu i pričao o seksu… Jednog jutra sam otišala u garderober da uzmem njegovu narudžbu za doručak; pogledao me je i nasmiješio se, malo sačekao pa rekao: “Ja ću jako kuhano jaje … i mekano kuhani klitoris”. Otišla sam, bez odgovora. Onda sam otišla u kupatilo i plakala. ”

Hoffman je i ranije bio kritikovan zbog njegovog odnosa prema ženama.