Filmski festivaliVijesti

Nastavak filma ‘It’ najavljen za septembar 2019. godine

Zli klovn Pennywise za manje od dvije godine ponovo će se naći u kinima. New Line i Warner Bros. su u pondjeljak objavili da će se film u kinima pojaviti 6. septembra 2019. godine.

Iz studija su objavili da Gary Dauberman radi na scenariju filma.
Andy Muschietti, koji je režirao ‘It‘ (2017), očekuje se da će režirati i nastavak filma. Očekuje se da će se vratiti i producenti Barbara Muschietti, Roy Lee, Dan Lin, Seth Grahame-Smith, i David Katzenberg.

Stephen Kingova novela iz 1986. godine prati grupu prijatelja u fikcionalnom gradu Maine, koji su se kao djeca borili protiv demona, a sada se bore i kao odrasle osobe. ‘It‘ koji se počeo u kinima prikazivati od 8. septembra fokusirao se na djecu, a najavljeni nastavak filma će se fokusirati na odrasle osobe.

Od kada se film počeo prikazivati u kinima oborio je nekoliko rekorda. Do sada je u američkim kinima zaradio 266 miliona dolara, dok je globalno zaradio 478 miliona dolara.

Budžet filma iznosio je 35 miliona dolara, a glavne uloge u filmu igraju: Bill Skarsgård (kao zli klovn Pennywise), Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton, Jaeden Lieberher, i Jackson Robert Scott.