Vijesti

Naše omiljene franšize koje završavaju 2019. godine

Bukvalno, skoro svaka franšiza koja nas je zabavljala u posljednoj deceniji završiće se u 2019. godini, a za sada još uvijek nije jasno šta je to što bi moglo da ih zamijeni.

Da li će 2019. godina biti posljednja godina franšiza?

Do sada smo svjedočili velikom broju franšiza koje su propale, pa samim tim je i njihovo snimanje obustavljeno. One koje su uspješne završiće se u 2019. godini. Šta dalje?

Pogledajte koje franšize završavaju u 2019. godini.

Game Of Thrones (2011 – 2019)

Nakon mjeseci špekulacija potvrđeno je kako će finalna sezona serije Game of Thrones da se prikaže u 2019. godini.

Osma i finalna sezona imaće šest epizoda. Završetak serije svakako će ostaviti veliku prazninu u svijetu televizije, jer teško da će neka druga serija supjeti da ostvari ono što je ova serija uspjela.

Avengers (2008 – 2019)

Uzbuđeni smo da pogledamo film ‘Avengers: Infinity War‘, ali ako razmislimo o tome onda nisam siguran zašto smo uopšte uzbuđeni. Zaista, zašto se toliko radujemo gledanju heroja koje smo posljednju deceniju gledali u velikom broju filmova, kako u njihovim franšizama tako i u spi-off filmovima, i spin-off franšizama?

Koliko je poznato Iron Man, Captain America i ostatak njihove ekipe završiće svoje timske poslove u 2019. godini.

Da, snimaće se film ‘Infinity War 2’, i on će biti konačni film u ovoj franšizi koja je trajala posljednju deceniju.

Star Wars (1977 – 2019)

Ipak je istina da Disney nikada neće okončati snimanje filmova ‘Star Wars’. Oni će se snimati još jako dugo nakon što svi mi pomremo. Ali 2019. godine ipak će se završiti nešto u Star Wars univerzumu: Skywalker saga.

Kako je izjavio JJ Abrams, njegova ‘Episode IX’ će biti završni rad u priči koja nam se pričana još od 1977. godine.

X-Men (2000 – 2019)

Zahvaljujući činjenici da je Disney kopuio sve Fox-ove filmove, ‘X-Men’ filmovi koji se snimaju još od 2000. godine približavaju se svome kraju.

X-Men: Dark Phoenix‘ prikazaće se ove godine, kao i ‘Deadpool 2‘. Zatim, odgođeno je prikazivanje filma ‘New Mutants‘ za 2019. godinu.

Nakon toga nije najavljeno snimanje novih X-Men filmova. Međutim, ukoliko Disney okonča sa snimanjem X-Men filmova, sigurni smo kako će Marvel htjeti ove likove da uključi u svoj univerzum, a ako se to desi onda ćemo X-Menove da gledamo do besvijesti …

Star Trek (2009 – 2019)

‘Star Trek 4’ najavljen je za 2019. godinu, a na projektu trebao bi da se pridruži JJ Abrams, u priči koja će da govori o Captain Kirk-u koji se ujedinjuje sa svojim preminulim ocem, ma kako to izveli …

Međutim, JJ Abrams je zauzet oko drugih filmova, jer je Paramount odlučio da se fokusira na novi film Quentin Tarantina, koji bi se u kinima trebao pojaviti 2019. godine.
To znači da možda nećemo ni imati šanse da se pristojno oprostimo od franšize koja nas je zabavljala posljednju deceniju, jer Tarantino će biti u fokusu, a sve ostavljeno je gurnuto na stranu. Snimanje novih nastavaka Star Trek-ova niko ne spominje …

Toy Story (1995 – 2019)

Kraj franšize ‘Toy Story’ nije zvanično potvrđen, ali je potvrđeno da će se ‘Toy Story 4’ pojaviti u kinima 2019. godine.
Međutim, teško je zamisliti da će Tom Hanks i njegove kolege moći još dugo da rade na ovom projektu, obzirom da se franšiza snima još od 1995. godine.

Međutim, ako zamijene glavne glumce, onda ko zna, možda se franšiza završi tamo nekad 3019. godine …