Nanovo se snima “Ubistvo u Orient Expressu”

penelope-cruzNovi filmski remake čuvenog vlaka Agathe Christie

Poznati roman “Ubistvo u Orient Expressu”, objavljen prvog sjećnja 1934. godine u Londonu i preveden je na 30 jezika. Agatha Christie je prisustvovala i američkoj promociji, nekoliko mjeseci kasnije ali i francuskoj, organiziranoj slijedeće godine.

Djelo je nadahnulo poznatog reditelja Sidney Lumeta koji ga je adaptirao za veliki ekran 1974. godine pa ubistvo koje se događa između Bosanskog i Slavonskog Broda, smjestio u pustu i ne privlačnu francusku oblast Jura.
Novi remake preduzima britanski glumac i reditelj Kenneth Branagh, koji će interpretirati slavnog, belgijskog detektiva Herculea Poirota, a u umjetničkoj ekipi su Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Deep, Derek Jacobi, Tom Bateman, Josh Gad, kojima se upravo pridružila 44. godišnja španjolska zvijezda, Penelope Cruz.

“Ubistvo u Orient Expressu” je priča o bogatom američkom poslovnom čovjeku Ratchettu, ubijenom na neobjašnjiv nacin u vlaku. Hercul Poirot koji je također putovao iz Istambula na zapad, nastoji riješiti zagonetku. Deep tumači Amerikanca, zamršene i maračne prošlosti, dok star “Ratova zvijezda” Ridley interpretira guvernantu Mary Debenham. Dench se našla u ulozi ruske princeze Dagomoroff dok je skoro 60-godišnja, uvijek privlačna Pfeiffer, avanturistička Hubbard.
Za scenario je zadužen Michael Green a među producentima su Ridley Scott, Mark Gordon i Simon Kinberg.

Penelope Cruz koja je završila snimanje filma “Escobar” sa suprugom Javierom Bardenom, što tumači čuvenog narko bosa pa je u zadnji čas, uspjela pristupiti već dugo vremena ustanovljenoj glumačkoj ekipi.
Promocija filma je zakazana za 22. studeni 2017. godine u Londonu.

Džana Mujadžić