Home / Vijesti / Nana Aganovich oduševila na pariškoj nedjelji mode

Nana Aganovich oduševila na pariškoj nedjelji mode

aganovich1Savršenstvo modnog izraza

Nana Aganovich, Bosanka rođena u Beogradu 1974. godine oformila je sa životnim pratiteljem, četiri godine starijim Ircem Brokeom Taylorom, modnu kuću “Aganovich”, čije je sjedište u londonskoj ulici Turner, na broju 38.
Kreatorica je najprije s obitelji boravila u Danskoj odakle je došla u London gdje aktualno živi i radi pa diplomirala na čuvenoj školi Saint Martin’s, kao najuspješnija studentica svoje generacije.

Nenametljiva i diskretna stilistica voli luksuz i često odsijeda u pariškom hotelu “Ritz”, u vlasništvu Mohammeda Al Fayeda, također Londončanina. Ne odvaja se od Brookea koji njezinom modnom izrazu daje produhovljenu notu i sofisticiranost predstavljanja. Zajedno su obišli svijet pa razvili djelatnosti ne samo na Starom kontinentu, nego i u mnoštvu azijskih zemalja. Aganovich koja ne oklijeva učestvovati na modnim smotrama južno-istočnog dijela Europe gdje su joj korijeni i obitelj, pokazala je na zadnjem predstavljanju pariške nedjelje mode poseban napredak i savršenstvo svog arhitektonskog fashion stila.

Ljubimica kritike i publike

Aganovich ne kroji oprave nego ih gradi i nadgrađuje pa otuda neobično i detaljno planirano te znalački ostvareno slaganje odjeće, nesvakidašnjih kombinacija koje uvodi u moderni fashion, ostajući vjerna baroknom izražavanju proteklih stoljeća. Kreatorica savršeno upotrebljava brojne uticaje i kostime iz prošlosti, osavremenjuje ih dajući im neponovljivu, osobnu notu i posebnost. Njezina proljetno-ljetnja kolekcija za slijedeći topli period, veoma dobro primljena od strane pariških ali i svjetski modnih kritičara pokazuje čiste linije, savršen kroj i inteligentu paletu boja i nijansi. Odjeća Nane Aganovich upućuje svijetu poruke o miru i toleranciji, prihvatanju drugoga i zajedničkim vrijednostima cjelokupne ljudske vrste isto kao i upozorenje da se ne smije zaboraviti humanost i uzajamna potpora u nacinima odstranjenja negativnih, ponekad zastrašujućih pojava i fenomena današnjice.
Osim pohvala stručnjaka Nana Aganovich u Parizu ima vjerne i dugogodišnje fanove kao i predstavnike branda što uspješno posluju jer modni slijedbenici rado nabavljaju i nose odjeću, nadarene Bosanke isto kao i mnoštvo poznatih i slavnih ličnosti.

Džana Mujadžić