Nakon sramote Disney vratio režisera Jamesa Gunna

Nešto manje od godinu dana nakon što je napustio kompaniju zbog određenih tvitova na Twitteru, Disney je vratio osramoćenog režisera Jamesa Gunna na projekt filma “Guardians of the Galaxy 3”.

Nakon Gunnovog javnog izvinjenja i podrške glumaca koji su radili s njim na franšizi, šef Walt Disney Studiosa Allan Horn je vratio posao Gunnu nakon što je optužen u julu tako da će on raditi na trećem dijelu franšize vrijedne 1,6 milijardi dolara.

Razlog zašto je izbačen iz Marvelove franšize su brojni tvitovi koji su sadržavali komentare o pedofiliji, silovanju, masturbaciji i drugim sličnim temama. Njegovi komentari su privukli pažnju zvaničnika Disneyja, a iako je Gunn nazvao komentare “šokantnim šalama”, oni su pokazatelj njegove nezdrave fascinacije seksualnim činovima koji uključuju djecu.

Gunn se obratio javnosti te je istakao da je neizmjerno zahvalan što je dobio drugu priliku. Otkako je napustio Disney, potpisao je ugovor za režiranje filma “Suicide Squad 2” koji predstavlja visokobudžetnu adaptaciju s tripa. Taj ugovor je potpisao za rivale DC i Warner Bros, no njegov potez i ponašanje nisu odbili Disneyevu ekipu koja je zahtjevala njegov povratak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *