Nakon smrti Chris Cornell frontmen grupe Soundgarden dobija statuu u svom rodnom gradu

Kada neko pomene Seattle, velike su šanse da će vam na pamet pasti grandž, bez obzira na to što taj žanr manje-više suštinski ne postoji već neko vrijeme.

Jedan od glavnih bendova na toj, ali i globalnoj rok sceni, bio je Soundgarden, a sada će njihov frontmen Chris Cornell koji je umro dobiti priznanje od grada koji će uvijek biti povezan sa njegovim imenom.

Kornelova udovica Vicky Cornell kazala je za The Seattle Times da će umjetnik Vejn Tot (Wayne Toth), koji je poznat po skulpturi Johnny Ramone koja se nalazi na Hollywood Forever groblju, napraviti statuu Krisa na trenutno nepoznatoj lokaciji u Sijetlu.

“On mi je već dao dizajn, i djeci i meni se veoma sviđa”, rekla je Viki o Totu, dodajući da će kreiranje statue trajati oko sedam mjeseci.

U međuvremenu, advokat i prijatelj porodice Mark Johnson sarađuje sa predstavnicima grada kako bi pronašli odgovarajuću lokaciju.

Viki Kornel bi, takođe, voljela da čuje šta fanovi misle o tome gdje bi trebalo postaviti statuu.

“On je sin Sijetla, a mi ćemo ga dovesti kući i poštovati ga, nadam se, sa svima vama, vašom ljubavlju i podrškom”, dodala je ona.

Pored toga, prodica Kornel je obećala donaciju od 100.000 dolara za terapeutski program Chris Cornell Music.