Home / Vijesti / Nakon seks skandala Kevina Spaceyja Netflix otkazao seriju ‘House of Cards’

Nakon seks skandala Kevina Spaceyja Netflix otkazao seriju ‘House of Cards’

Nakon što je glumac Anthony Rapp optužio Kevina Spaceyja za seksualno napastovanje 1986. godine, kad je Rapp imao samo 14 godina, kompanija Netflix odlučila je završiti sa snimanjem vjerovatno svoje najpoznatije serije House of Cards / Kuća od karata, i to nakon što se završi emitiranje šeste sezona naredne godine, piše Deadline.
Netflix je donio odluku nakon saznanja šta se polovinom osamdesetih dešavalo na zabavi Kevina Spaceyja u New Yorku.

Nedavno je počelo snimanje šeste sezone ‘Kuće od karata’ u Marylandu u kojoj dvostruki dobitnik Oscara glumi sad već bivšeg američkog predsjednika Francisa Underwooda. Prethodna sezona, prikazana ove godine, dobila je sjajne kritike kao aktualnija nego ikad, a završava time da Francisova supruga, Claire Underwood, koju glumi Robin Wright, ulazi u Bijelu kuću kao prva američka predsjednica.

Inače, ‘Kuća od karata’ je dosad osvojila šest Emmyja i dva Zlatna globusa, i to je jedna od najpoznatijjh Netflixovih dramskih serija. Kako doznaje Deadline, priča se da bi Spacey mogao izgubiti i ulogu u filmu ‘Gore’ o književniku Goreu Vidalu. Još uvijek nije poznato istražuje li policija slučaj.

Podsjećamo, nedavno je Anthony Rapp optužio Kevina Spaceyja da ga je na zabavi 1986. godine pokušao seksualno iskoristiti. Tada je Rapp imao samo 14 godina.
Kevin Spacey javno se preko Twittera izvinuo svom kolegi, ali je izjavio da je bio pod utjecajem alkohola i da se ne sjeća tog incidenta. Ovo je ujedno bio i povod da Kevin Spacey prizna da je homoseksualac. Više o tome pročitajte ovde.