Nakon sedam mjeseci otkriveni uzorci smrti poznatog DJ Avicciia

Svjedoci smo koliko slava može da bude teret javnih ličnosti, posebno kada se radi o velikm imenima iz svijeta filma, muzike i sporta. Posebno, kada se radi o mladima čiji uspon i slava često rastu velikom brzinom kakva sudbina je zadesila i nedavno preminulog Tima Berlinga, poznatijeg kao DJ Avicii. Poznati svjetski DJ iznenada je preminuo 20. aprila u svojoj 28 godini života.

Ova vijest iznenadila je njegove obožavaoce koji su ostali šokirani viješću da je jedan od najpoznatijih DJ-eva prerano preminuo. Ipak, nakon sedam mjeseci od njegove smrti, objavljen je dokumentarac u njegovom životu u kome su njegovi prijatelji i bliski saradnici govorili o njegovoj kratkoj ali veoma uspješnoj karijeri.

Oni su izjavili kako se DJ posljednjih godina teško nosio sa velikim uspjehom, te navode kako su mu naporne turneje i nastupi pred hiljadama obožavalaca izazivale veliki stres. Prije nego je preminuo, Avicci je dao otkaz svom dugogodišnjem menadžeru sa kojim je ostavrio veoma uspješnu saradnju. 2016. godina bila je presudna za njega. Odlučio je povući se sa scene i duže vrijeme živio je dosta izlovano, ne željeći kontaktirti sa medijima.

U rijetkim razgovorima sa prijateljima govorio je kako mu je dosta svega, nakon čega su se oni veoma uplašili da je DJ spreman izvršiti samoubistvo. Ubrzo se odao alkoholu, nakon čega mu je usljed komplikacija izvađena žučna kesa, a ubrzo je obolio od pankreatitisa, virusne infekcije koja napada gušteraču, koja je ujedno bila fatalna po njega.