Nakon rođenja blizanaca glumac George Clooney odlučio je da pauzira glumačku karijeru

Slavni holivudski glumac George Clooney rekao je u intervjuu za Sunday Times kako mu gluma više nije prioritet i da se privremeno oprašta od ove profesije. “Gledajte, dugo sam u ovom poslu i imam 56 godina. Nisam više tip koji zavodi djevojke, odnosno ne bih više trebao biti”, rekao je Clooney. Ipak, ključni razlog njegovog povlačenja iz glume je njegova supruga Amal i blizanci koje su dobili prije pet mjeseci.

“Gluma je bila način da plaćam stanarinu, ali kompaniju za proizvodnju tekile prodao sam za milijardu dolara. Ne treba mi novac, imam ga dovoljno. Zbog toga ću pomno birati filmove u kojima ću se možda opet nekad pojaviti”, rekao je. Priznao je i da ga aktuelna politička situacija nadahnjuje da se eventualno uskoro uključi u politiku. Međutim, još uvijek nije spreman za tu ulogu.

“Zbog trenutnog stanja u politici razmišljam o tom području, a u politiku sam oduvijek i bio uključen. Također, moj otac je bio uključen u utrku za kongres, moja porodica je tu uvijek. Pokušat ću pomoći kako najbolje znam”, rekao je Clooney.