Nakon rastave Melanie Griffith postala neprepoznatljiva

Šezdesetogodišnja holivudska glumica Melanie Griffith bila je jedna od najpoznatijih i najljepših glumica devedesetih, a pored uspješne karijere, 1996. godine, ušla je u treći brak i to s Antonijom Banderasom s kojim je provela 19 godina.

Kada se njihov brak raspao 2015. godine, i njena je karijera počela stagnirati. Iako i dalje dobiva uloge, one nisu toliko zamijećene kao nekada.

Najtužnije je što stranice medija puni uglavnom na račun svog izgleda. Nekadašnja ljepotica, puno se promijenila, a čini se da nikada gore nije izgledala. Više od godina, veliki učinak u tome imale su i estetske operacije kojima se glumica podvrgnula i dovela je do neprepoznatljivosti.

Pošto se više ne pojavljuje tako često na javnim događajima, paparazzi su je uhvatili dok je išla u kupovinu. Daleko od glamura i bez šminke samo su je rijetki uspjeli prepoznati, a ona se pokušala sakriti od fotografa. Paparazzi su odmah primijetili i veliku ranu koju je glumica imala na nosu.

Melanie je u intervjuu početkom ove godine i sama priznala da je pretjerala s operacijama.

– Nisam shvaćala što sam napravila dok drugi nisu počeli govoriti ‘O moj Bože, pa kako to izgleda’. To me jako pogodilo pa sam potražila liječnika koji mi je pomogao popraviti sr*** koja mi je njegova kolegica napravila. Nadam se da sam bar malo uspjela popraviti dojam – rekla je.

Tokom karijere, glumica je imala problem s ovisnosti o alkoholu i tabletama protiv bolova. Otkako se rastala od Banderasa, živi sama, a majka je troje djece.