Nakon optužbe Morgan Freeman se izvinuo grupi žena koje su ga optužile za seksualno uznemiravanje

Slavna američka filmska zvijezda Morgan Freeman izvinio se grupi žena koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje i neprimjereno ponašanje, ali i svima kojima je zbog njega bilo neugodno.

“Svako ko me zna ili je radio sa mnom zna da nisam neko ko bi namjerno uvrijedio ili svjesno uradio nešto zbog čega bi se neko osjećao neugodno. To mi nikada nije bila namjera”, saopćio je oskarovac.

Freeman je posljednja Hollywoodska figura koja je optužena za seksualno zlostavljanje, nakon što su optužbe protiv Harveyja Weinsteina dovele do razvoja #MeToo kampanje.

Podsjećamo, osam žena optužilo je glumca Morgana Freemana za neprimjereno ponašanje i seksualno zlostavljanje. Osobe koje su optužile Freemana za seksualno zlostavljanje radile su u produkcijskoj kompaniji Revelation Entertainment čiji su vlasnici Freeman i američka producentica Lori McCreary. Za CNN su rekle da Freemana nisu ranije prijavile, jer su strahovale za svoj posao.

“Pokušavao mi je podići suknju i pitao me nosim li donje rublje”, ispričala je žena čiji identitet CNN-u nije poznat dodajući da ju je Freeman zlostavljao 2015. godine kada je radila kao asistent produkcije na filmu “Going in Style”.

Prema pisanju CNN-a, to je samo jedan od brojnih slučajeva neprimjerenog ponašanja slavnog oskarovca.

“Mnogo puta je komentarisao moje tijelo, ali i tijelo mojih kolegica. Kada je on na setu nismo nosile usku odjeću, top niti odjeću u kojoj se grudi imalo vide”, rekla je članica produkcije na filmu “Now You See Me”.

U sklopu ove istrage CNN je razgovarao sa 16 osoba. Osam osoba je izjavilo da su svjedoci neprimjerenog ponašanja Morgana Freemana, a osam žena tvrdi da su bile žrtve. Neke su rekle da ih je Freeman seksualno zlostavljao, a neke su to nazvale samo neprimjerenim ponašanjem.

O neprimjerenom ponašanju Morgana Freemana govorila je i CNN-ova reporterka Chloe Melas. Naime, Melas je bila u šestom mjesecu trudnoće kada je intervjuisala Freemana, a tvrdi da je on gledajući u njen stomak rekao: “Volio bih da sam ja bio ondje”. Ta scena je snimljena kamerom.