Nakon glume, vina i kiparstva, Brad Pitt ima novi biznis

Slavni glumac na svom francuskom imanju Miraval osim vina, počeo je proizvoditi kreme i serume od bobica i koštica biranih vinskih sorti, a otkrio je je i od koga je dobio prve savjete za njegu lica.

Nakon što se Brad Pitt s velikom strašću posvetio proizvodnji vina u svom francuskom dvorcu Miraval, sada iz njegovih vinograda dolazi sasvim drugačiji proizvod. Za modni magazin Vogue slavni glumac otkrio je da se upustio u proizvodnju unisex kozmetike, točnije krema u čijem sastavu su i bobice grožđa od kojih radi svoj slavni rose. U posao proizvodnje kozmetike pod nazivom La Domaine upustio se u partnerstvu s poznatom vinogradarskom obitelji Perrin iz Château de Beaucastela, koji su njegovi partneri u proizvodnji njegovog već slavnog vina Château Miraval Côtes de Provence Rose.

Za proizvodnju krema angažirali su Pierre-Louisa Teissedrea, profesora enologije sa Sveučilišta u Bordeauxu i jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za vino i ljudsko zdravlje. On je selektirao sorte grožđa iz njihovih vinograda koje imaju najveća antioksidativna svojstva te je iz sjemenki grožđa Grenache i sjemenki i kožica grožđa Syrah i Mourvèdre izolirana molekula pod nazivom GSM10 koja se nalazi u Le Domaine serumu, kremi, tekućoj kremi i emulziji za čišćenje.

Brižno je osmišljen i dizajn bočica čiji se drveni dijelovi izrađuju od ostatka vinskih kašeta.

“Znam da gotovo svaki dan postoje novi proizvodi koji se lansiraju u kozmetičkoj industriji, ali da nisam stvarno vidio razliku na svojoj koži, ne bismo se ni trudili nastaviti s poslom”, rekao je glumac te otkrio svoj jednostavan režim njege.

“Ujutro se umijem, nanesem serum i kremu, i to je to. Navečer isto, voda, serum noćna krema”, dodao je.

Kazao je i kako mu je i prve savjete o njezi lica dala njegova bivša djevojka Gwyneth Paltrow s kojom je i danas u prijateljskim odnosima.

“Zapravo, kad bolje razmislim, ona je vjerojatno bila prva koja me natjerala da umijem lice čak dva puta dnevno. I nanesem neku kremu”, prisjetio se.

I koliko god je ponosan na svoj novi proizvod, za razliku od vina koje je zdušno reklamirao, ne želi biti zaštitno lice La Domaina, jer bi to više izgledalo kao komedija nego kao ozbiljan marketinški potez.

A na pitanje kako se kao filmska zvijezda nosi sa starenjem u svom poslu odgovorio je: “Ne želim bježati od starenja. To je koncept od kojeg ne možemo pobjeći i volio bih vidjeti da ga naša kultura malo više prihvaća. Nešto o čemu smo razgovarali kada smo osnivali Le Domaine bila je egida ‘protiv starenja‘. Ali to je smiješno. To je čista bajka. No ono na što možemo utjecati je da kožu njegujem na zdrav način. Odrastao sam sa seoskim mentalitetom, znaš ono, okreni sapun jednom dnevno i nastavi dalje. Mislim da moramo voljeti sebe jer jedino tako možemo imati dugotrajnu dobrobit. Dakle, starite, ali starite na zdrav način”.

Ostavite komentar