Nakon 20 godina princ Harry priznao išao kod psihijatra zbog smrti majke

Princ Harry priznao da je išao na savjetovanje kod psihijatra nakon što je skoro 20 godina proveo ne razmišljajući o smrti svoje majke princeze Diane.

U intervjuu za Daily Telegraph kazao je da je tugu procesuirao tek u kasnim 20-im godinama, nakon čega je dvije godine bio u potpunom haosu.

Princ je dodao da ga je spasio i boks koji je bio dobar način da izbaci bijes iz sebe. Telegraph navodi da je princ odlučio progovoriti o onome kroz šta je prošao, u nadi da će potaknuti druge ljude da razbiju stigmu o problemima s mentalnim zdravljem.

“Mogu reći da je gubitak moje majke kad sam imao 12 godina i isključivanje emocija u posljednjih 20 godina imalo veliki utjecaj ne samo na moj privatni život, nego i na posao”, kazao je princ.

Princeza Diana poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu u augustu 1997. godine.

“Moj način da se nosim s tim je guranje glave u pijesak. Nisam želio razmišljati o svojoj majci jer sam smatrao da mi to neće pomoći”, rekao je princ Harry.

Opisao je sebe kao tipičnog 20-godišnjaka koji je trčao okolo uvjeravajući se kako je život super.

“Odjednom sam počeo razgovarati i sva tuga koju nikada nisam procesuirao se pojavila. Shvatio sam da postoji puno stvari koje moram riješiti. Odlučio sam uraditi nešto jer mi je brat rekao da nije normalno mislit kako me ništa nije pogodilo. Psihijatri su neki od najboljih ljudi za razgovor. Možete jednostavno sjesti i pričati ne tražeći nikakav savjet”, kazao je Harry.

Dodao je da je zbog procesa kroz koji je prošao u protekle dvije godine svoj posao shvatio ozbiljno, kao i svoj privatni život.