Vijesti

Najveći pobjednici i gubitnici ovog ljeta 2016

idris-elba1. Pobjednik: Idris Elba

Njegov akcijski film ‘Bastille Day’ bori se da zaradi nešto novca u kinima, ali njegove ostale uloge u filmovima su mu već osigurale zavidnu poziciju. Naime, Idris Elba je posuđivao glasove u filmovima ‘The Jungle Book’, ‘Zootopia’, ‘Finding Dory’, i ‘Star Trek Beyond’ koji su već širom svijeta zaradili preko 2 milijarde funti.

Melissa McCarthy2. Gubitnik: Melissa McCarthy

Melissa McCarthy je glumica čiji su filmovi uglavnom uspješni, ili bar imaju solidne rezultate. Ali njeni posljedni filmovi ‘The Boss’ i ‘Ghostbusters’ imaju i loše rezultate u kinima i loše kritike.

Ben Affleck3. Pobjednik: Ben Affleck

Iako mnogi fanovi filmskih adaptacija stripova govore kako je Affleck u filmu ‘Batman v Superman’ najgori Batman svih vremena, film je ipak toliko uspješan da je već u toku pisanje scenarija za Affleckov solo film o Batmanu.

johnny depp4. Gubitnik: Johnny Depp

Depp je trenutno zaokupljen razvodom sa glumicom Amber Heard, a u prilog mu ne idu ni loši rezultati filmova u kinima. Njegov film ‘Alice Through The Looking Glass’ pao je čak ispod očekivanog pada sa zaradom od 225 miliona funti, u odnosu na prvi film  koji je zaradio 786 miliona funti. Što manje spominjeno njegov film  ‘Yoga Hosers’ – to i bolje …

kevin-hart5. Pobjednik: Kevin Hart

Forbes je imenovao ovog američkog komičara ako šestu najplaćeniju slavnu osobu u 2016. godini. Njegova najveća zarada proizilazi iz njegovih turneja, ali uloga u filmovima ‘The Secret Life of Pets’ i ‘Central Intelligence’ potvrdila je njegov status isplativog glumca.

Shailene Woodley6. Gubitnik: Shailene Woodley

Nakon što je bila proglašena ‘novom Jennifer Lawrence’, Shailene Woodley je jako loše prošla ovog ljeta.  Film ‘Allegiant’ daleko je od očekivane zarade u kinima, i sada finalni film serijala ‘Divergent’ izgleda kao da je sniman za tv.

Jennifer Saunders7. Pobjednik: Jennifer Saunders

Nakon što je godinama pričala o filmu ‘Absolutely Fabulous: The Movie’, film se konačno i pojavio u kinima ove godine i postao poprilično uspješan. Već je zaradio 25 miliona funti, iako mu je budžet mizeran, pa se očekuje da bi se uskoro mogao i nastavak snimati.

Tom Hiddleston8. Gubitnik: Tom Hiddleston

‘Loki’ je bio mnogo u žiži javnosti ove godine zahvaljujući seriji  ‘The Night Manager’, glasinama da bi mogao biti novi James Bond, i njegovom romansom sa Taylor Swift, ali to mu nije pomogno u kinima. Filmovi ‘High-Rise’ i ‘I Saw The Light’ potpuno su potonuli sa zaradom, pa se nadamo da će film ‘Kong: Skull Island’ da popravi njegovo stanje u 2017. godini.

Jesse Eisenberg9. Pobjednik: Jesse Eisenberg

Njegovi filmovi ‘Batman v Superman’ i ‘Now You See Me 2’ jako su uspješni ovog ljeta, njegova predstava ‘The Spoils’ privlači publiku, a njegova uloga u Woody Allenovom filmu ‘Café Society’ zadovoljava kritičare. 2016. godina pripada Jesse-u …

Margot Robbie10. Gubitnik: Margot Robbie

Mnogi misle kako je njena uloga u filmu ‘Suicide Squad’ najbolji dio filma, ali njeni ostali filmovi su propali u kinima. ‘Whiskey Tango Foxtrot’ i ‘The Legend of Tarzan’ oba su propali u kinima ne ostavljajući nikakvog značajnog utiska na publiku ni kritičare.

Ostavite komentar