Najsretniji fan “Game of Thrones” ima priliku prisustvovati snimanju serije u Belfastu

Zvijezda megapopularne serije “Game of Thrones” Emilia Clarke, čuvena majka zmajeva, pozvala je sve ljubitelje krvave borbe za prijestolje da se prijave za nagradnu igru koja im može omogućiti prisustvo snimanju serije u Belfastu te druženje s glumcima.

Nagradna igra pokrenuta je putem kampanje na Omaze internet platformi. Sve što fanovi trebaju uraditi jeste uplatiti sredstva za podršku fondaciji RCN (Royal College of Nursing) koja se bavi unapređenjem zdravlja i njege bolesnika, promocijom nauke, edukacijom medicinskih sestara i slično.

Svi koji podrže RCN, odnosno uključe se u kampanju, potencijalni su dobitnici nagrade koja podrazumijeva putovanje u Belfast i prisustvo snimanju finalne sezone “Game of Thrones”.

“Udružila sam se s Omazeom da pružim mogućnost jednom sretnom dobitniku i njegovom prijatelju, kolegi, supružniku, ljubavniku, psu, majci, ocu, sestri, bratu ili bilo kome koga želi povesti sa sobom, da nas posjete na setu. Pridružite mi se i poboljšajte njegu bolesnika”, poručuje Clarke u promotivnom videu Omazea.

Omaze je platforma za prikupljanje novca koju su osnovali Matt Pohlson i Ryan Cummins. Kampanje na Omaze povezuju influencere, neprofitne organizacije i donatore kako bi utjecali na podizanje svijesti ljudi i pružili pomoć za više od 200 humanitarnih organizacija iz 175 zemalja.

Podsjećamo, snimanje osme sezone “Game of Thrones” počelo je u oktobru prošle godine. Reditelji David Benioff i Dan Weiss ranije su govorili kako planiraju provesti godinu i po dana snimajući finalnu sezonu serije. Prve epizode počet će se prikazivati 2019. godine.