Najljepše melodije s filmskog platna u izvedbi Film music orkestra počinju 25. decembra

Koncert najljepših melodija sa filmskog platna u izvedbi Film music orkestra iz Zagreba počet će 25. decembra u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Film music orkestra je jedinstvena grupa muzičara okupljena oko ideje da publici predstavi melodije iz nekih od najznačajnijih filmova. Predvođeni vokalom Elme Burnić, publici predstavljaju neke od najznačajnijih muzičkih tema koje su obilježile filmsku epohu.

Direktor JU BKC Tuzla izjavio je na konferenciji za medije da će spomenutim koncertom biti zatvorena uspješna sezona u BKC-u.

Član benda Film music orkestra Admir Čulumarević poručio je da će ovaj bend za najveseliji dio godine Tuzlankama i Tuzlacima podariti sat i po vremena u okviru kojih će se svi opustiti i zajedno pjevati svevremenske hitove sa filmskog platna.

Po riječima vokala Film music orkestra Elme Burnić na repertoaru koncerta bit će pjesme iz cijele regije, ali i šire.

– Sve te poznate pjesme koje su ljudi voljeli slušati mi izvodimo u gipsy swing maniri, u bendu su dvije gitare, kontrabas i vokal – dodaje Burnić.

“Tko pjeva zlo ne misli”, “Skupljači perja”, “Kod amidže Idriza”, te strana konematografija poput fima “Kum”, neka su od ostvarenja čiju će muziku Film music orkestra u svom maniru predstaviti tuzlanskoj publici na dan katoličkog blagdana Božića.