Najgora zarada američkih kina u posljednjih 20 godina

Korona virus imao je veliki utjecaj na kino blagajne koje su ostvarile najnižu zaradu u posljednje dvije decenije. Očekuje se da će se stvari dodatno pogoršati prije nego što se poprave zbog korone. Ljudi pokušavaju ostati u zatvorenom i izbjegavaju velika okupljanja.

Tako je od petka do nedjelje ukupna zarada američkih kina iznosila samo 53,3 miliona dolara, od toga je Pixar-ov film ‘Onward’ uspio zaraditi preko 10 miliona dolara. Animirani film za vikend je zaradio ukupno 10,5 miliona dolara, što je bilo više nego dovoljno da zauzme prvo mjesto. Do sada je film globalno zaradio nešto više od 101 milion dolara.

‘Još uvijek vjerujem’ zauzeo je drugu poziciju u kinima proteklog vikenda s 9,5 miliona dolara. Drama zasnovana na vjeri novi je film sa najvećom zaradom tokom vikenda.

Vin Diesel-ov ‘Bloodshot’ debitovao je sa zaradom od 9,3 miliona dolara, i zauzeo treću poziciju. Očekivalo se da će ostavariti zaradu bar od 10 miliona dolara, ali ni to se nije desilo.

‘Nevidljivi čovjek’ je ovog vikenda zauzeo četvrto mjesto sa 6 miliona dolara. Triler strave i dalje je još jedan hit za Blumhouse.

‘Hunt’ je debitovao na broju pet sa zaradom od 5,3 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova protekli vikend u američkim kinima (zarada prikazana u milionima dolara):

  1. Onward – 10,5
  2. I Still Believe – 9,5
  3. Bloodshot – 9,3
  4. The Invisible Man – 6
  5. The Hunt – 5,3
  6. Sonic the Hedgehog – 2,5
  7. The Way Back – 2,4
  8. The Call of the Wild – 2,2
  9. Emma – 1,3
  10. Bad Boys for Life – 1,1