Najbolji superherojski filmovi u 2020. godini

BIRDS OF PREY

Birds of Prey je prvi superherojski film koji će se pojaviti u kinima u 2020. godini. U filmu će Margot Robbie da se ponovo nađe u ulozi Harley Quinn, antijunakinje iz filma ‘Suicide Squad‘, koja se sama snalazi u svijetu nakon što ostavi Jokera, i bori se za svoj dom zajedno sa drugim čudnim i zbunjenim likovima.

U filmu se pojavljuju Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Renee Montoya (Rosie Perez), i Cassandra Cane (Ella Jay Basco) koji su udruženi sa zlikovcem Black Mask (Ewan McGregor). Film će se, vjerovatno, prvenstveno dopasti fanovima filmova Captain Marvel i Wonder Woman, kao i ljubiteljima novog crtanog filma Harley Quinn.

BLOODSHOT

Bloodshot je prvi film u Valiant Expanded univerzumu. Takođe, prvi je film režisera Davida Wilsona. Vin Diesel glumi Ray Garrisona, muškarca vraćenog u život zahvaljujući nanotehnologiji, nakon što su on i njegova žena ubijeni.

Pošto su mu sjećanja u početku blokirana, on počinje pomalo da sastavlja dijelove svoje prošlosti, otkrivajući zavjeru, koja Garrisona (Bloodshot) odvodi na put osvete.

Bloodshot mogao bi da bude veliki hit, ali i veliko razočarenje. Ostaje da vidimo kakva ga budućnost čeka.

THE NEW MUTANTS – NOVI MUTANTI

DA, istina je: The New Mutants konačno dolazi u kina. Produkcija filma završena je još 2017. godine, ali je odgađana njegova premijera, i preuređivan film više od svije godine.

Priča koja stoji iza ovog filma možda bi na kraju bila primamljivija od samog filma, ali, u konačnici, za mnoge fanove moglo bi biti olakšanje samo kada bi vidjeli ovaj film o kojem se toliko govori.

The New Mutants je filmska ekranizacija istoimenog stripa, a prati grupu mutanata tinejdžera zatvorenih u jednu ustanovu. Zvijezde filma su Magik (Anya Taylor-Joy), Wolfsbane (Maisie Williams), Cannonball (Charlie Heaton), Sunspot (Henry Zaga), i Mirage (Blu Hunt).

Originalno je sniman kao dio X-Men univerzuma, ali nije jasno da li je nakon silnih dorada još uvijek to.

BLACK WIDOW – CRNA UDOVICA

Black Widow je sljedeći film u Marvelovom filmskom univerzumu koji dolazi poslije filma Spider-Man: Far From Home, te su velika očekivanja u vezi sa ovim filmom. Radnja filma odvija se između radnji u filmovima Captain America: Civil War i Avengers: Infinity War.

Ovim filmom imaćemo priliku da istražujemo prošlost najveće Marvelove heroine. Takođe, saznaćemo više o utjecaju Rusije na svijet superheroja, kao i priliku da vidimo kakav je život iza sebe ostavila Natasha Romanov.

WONDER WOMAN 1984 – ČUDESNA ŽENA 1984

wonder woman 1984 armor

Wonder Woman 1984 nastavak je filma Wonder Woman, a prati Dianu od Themyscira u 1980-im. Radnja filma odvija se prije dešavanja u filmu Batman v. Superman.

Pedro Pascal i Kristen Wiig pojavljuju se u filmu kao Maxwell Lord i Cheetah, a u film se vraća i Steve Trevor, nazad iz mrtvih nakon što je umro u Prvom svjetskom ratu …

MORBIUS

Još jedan riskantan projekat koji nam dolazi je film Morbius, drugi Sony-ijev Spider-Man spin-off film, koji ovog puta istražuje vampira Morbiusa, kojeg glumi Jared Leto. Malo toga je još uvijek poznato o filmu, al poznato je da glavnog zlikovca igra Matt Smith.

Ovo će sigurno biti novi test za Sony-eve nezavisne filmove. Dok je nadolazeći Venom skoro siguran ulog, Morbius je dosta nepoznat. Ostaje da vidimo kako će publika reagovati na njega.

VENOM 2

Drugi Sony-ev Spider-Man film ove godine, Venom 2 je nastavak spin-off filma Venom iz 2018. godine, u kojem glavnu ulogu ponovo igra Tom Hardy. Dok je kritika imala podijeljena mišljenja oko prvog dijela filma, publika je sa druge strane uglavnom bila oduševljena filmom, pa zbog toga vlada veliko interesovanje i za nastavak filma.

THE ETERNALS

Marvel-Studios-Eternals

Posljednji superherojski film ove godine najambiciozniji je projekat koji iščekujemo. The Eternals je novi Marvelov superherojski film koji obrađuje hiljade godina historije Eternalsa, individua koje imaju nevjerovatne moći.

U filmu se pojavljuje Thena (Angelina Jolie), Ikaris (Richard Madden), Kingo (Kumail Nanjiani), zajedno sa još mnogo prepoznatljivih likova.

U filmu će biti prikazani različiti likovi, uključujući prve gluhe i gej heroje u MCU filmovima. Vrijeme će pokazati hoće li The Eternals uspjeti ispuniti velika očekivanja publike.