Početna / Vijesti / Na Twitteru dečka Georgea Michaela objavljeno da se pjevač ubio, Fawaz tvrdi da je profil hakovan

Na Twitteru dečka Georgea Michaela objavljeno da se pjevač ubio, Fawaz tvrdi da je profil hakovan

Na Twitter profilu dečka Georgea Michaela, Fadija Fawaza, u nedjelju je objavljen niz tvitova u kojima je stajalo da je popularni pjevač izvršio samoubistvo, te da je to i ranije pokušavao učiniti.

“Jedino što je George htio jeste umrijeti. Mnogo puta se pokušao ubiti i na kraju je uspio”, pisalo je u jednom od tvitova.

Međutim, frizer s kojim je Michael bio u vezi posljednjih nekoliko godina kazao je za Mirror da je njegov profil hakovan i da on nije pisao tvitove.

“Šokiran sam onim što se desilo s Twitterom. Moj profil je hakovan i zatvoren. Da budem iskren, to je malo zastrašujuće. Nisam pisao te tvitove. Vijest me dočekala kad sam se probudio, ali neću se brinuti o ovakvim stvarima”, kazao je Fawaz.

Michael je pronađen mrtav u svom domu u Oxfordshireu na Božić, a njegovo beživotno tijelo pronašao je upravo Fawaz.

“Nikada neću zaboraviti da mi je prva stvar to jutro bio pronalazak mrtvog partnera kako mirno leži u krevetu. Nikad mi nećeš prestati nedostajati”, napisao je Fawaz nakon Michaelove smrti.

Policija je u petak objavila saopćenje u kojem navodi da su rezultati obukcije “neuvjerljivi”.

“Uzrok smrti je neuvjerljiv i provest ćemo dodatne testove. Rezultati će vjerovatno biti poznati za nekoliko sedmica”, stoji u saopćenju.