Vijesti

Na današnji dan su rođeni

Nekada se znamo pitati: “Ko se rodio na dan kada i mi…?”, u nastavku teksta vam donosimo koji su se to glumci i glumice rodile na današnji dan.

Mladen Nelević

Je crnogorski filmski, pozorišni i televizijski glumac rođen 13. januar 1957. godine u Zenici u Bosni i Hercegovini. U Podgoricu je došao kad mu je bilo 17, a do tada aktivno se bavio atletikom i odbojkom. Na Akademiji scenskih umjetnosti je završio glumu u klasi profesora Bore Stjepanovića. Imao je brojne uloge u domaćim filmovima i serijama, najpoznatije su: Srboljub Šaulić u Audiciji, Milun u seriji M(j)ešoviti brak, Baja Ujević u filmu Pismo – Glava, Sačmo u filmu Guči. Oženjen je sa Savkom Nelević.

Dražen Šivak

Hrvatski je glumac, rođen 13. januar 1974. godine u Rijeci. Živi u Opatiji do upisa na Akademiju dramske umjetnosti. Dobiva status slobodnjaka i postaje 1998 . g. član ansambla &TD, gdje ostaje do 2006.godine. Igra u svim dramskim pozorištima u Zagrebu, ali i izvan njega. Pokrenuo nezavisnu pozorišnu skupinu Grupa (nekad Grupa i Glumci) i, zajedno sa Zijahom A. Sokolovićem, THEARTO projekt edukacije djece kroz umjetnost. Od 2002. do 2009 g. radi na Akademiji dramske umjetnosti kao asistent na Katedri scenskog pokreta.

Srđana Šimunović

Hrvatska je pozorišna, televizijska i filmska glumica. Rođena u Dubrovniku 13. Januara 1976. Amaterski se bavila glumom u Teatru Lero. Da bi 1996. upisala studij glume na ADU u Zagrebu. Također je snimila preko pedeset radio-drama na Dramskom programu Hrvatskog radija i brojne sinkronizacije crtanih filmova. Još se bavi pedagoškim radom s djecom i studentima-Kulturni centar Pešćenica i ADU u Zagrebu. Trenutno živi i radi na relaciji Dubrovnik-Zagreb.

Orlando Jonathan Blanchard Bloom

Britanski je glumac rođen u Canterburyu 13. Januar 1977. godine. Proslavio se ulogom Legolasa u Gospodaru prstenova. Njegove najpoznatije uloge su uloga Legolasa u triologiji Gospodar prstenova, Willa Turnera u Piratima s Kariba, princa Parisa u Troji i Balina de Ibelina u Kraljevstvu nebeskom. Bloom je 2007. godine nastupio na Broadwayu glumeći Romea u mjuziklu Romeo i Julija. Ima jedno dijete s manekenkom Mirandom Kerr.