Na današnji dan su rođeni

Nekada se znamo pitati: “Ko se rodio na dan kada i mi…?”, u nastavku teksta vam donosimo koji su se to slavni rodili na današnji dan.

Maria Schell

Austrijsko-švicarska glumica rođena 15. siječnja 1926., a umrla 26. travnja 2005. godine. Rasprostirala se među zvijezdama njemačke kinematografije 1950-ih i 1960-ih. Godine 1954. dobila je nagradu za najbolju glumicu u Cannesu za svoju ulogu u ratnoj drami Helmuta Käutnera “Posljednji most”, a 1956. osvojila je Volpijev kup za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji za Gervaise.

Ivan Bosiljčić

Srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac. Popularan je po glavnim ulogama u brojnim televizijskim i filmskim ulogama, kao i u pozorišnim mjuziklima. Rođen je 15. Januara 1979. godine u Užicama; Srbija. Tokom srednje škole pokazao je muzički talent i osnovao je vlastiti bend, Rok Apoteka. Nakon završene srednje škole Bošiljčić se preselio u Novi Sad kako bi 2001. godine pohađao Akademiju umjetnosti kod Vida Ognjenović. Kasnije se preselio u Beograd kako bi nastavio glumačku karijeru.

Pitbull

Armando Christian Pérez, rođen 15. Januara 1981. godine poznatiji po imenu Pitbull, je američki reper, tektopisac i muzički producent. Prvi muzički album je izdao 2002. godine, ali on nije postigao veći uspjeh. Zatim, prilično nezapaženo u očima javnosti su izašli i albumi iz 2004. godine, 2006. i 2007. Prvi hit, kojim se ‘probio’ u svijet poznatih, bio je I know you want me(Calle Ocho) koji je izadat u sklopu albuma iz 2009. godine po nazivu Rebelution. Ova pjesma je postigla ogroman uspjeh našavši se na drugom mjestu liste najslušanijih pjesama širom zemalja Evrope i svijeta kao što su Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija i Beneluks.

Emina Jahović

Srpska, pjevačica, kantautorica, manekenka i glumica. Rođena i odrasla u Novom Pazaru 15. Januara 1982 godine, a istakla se na značaju kroz muzičke festivale. Svoj debitantski album objavila 2002. godine, ali komercijalni uspjeh stekla je trećim albumom Vila 2008. godine. Jedna je od najpopularnijih pop izvođača na Balkanu. Na televiziji je debitovala 2010. godine glumići u Lale Devri kao Lale Taşkıran Ilgaz. Da bi 2013. godine bila sutkinja X Factor Adria. Jahović je 2014. godine izdala i vlastiti parfem pod nazivom Closer i ima vlastiti kozmetički brend Yaemina.