“Mute”, još jedan Netflix-ov film uskoro u kinima

Duncan Jones nam ove godine dolazi sa još jednim filmom “Mute”, koji snima za Netflix. Nakon velikog uspjeha sa filmom “Mjesec”, probao nas je opet oduševiti sa još jednim “Izvorni kod”, što mu i nije baš pošlo za rukom. Ipak film i nije toliko loše prošao zbog čega je Jones dobio još jednu priliku.

Sa “Warcraftom” se na velike ekrane vratio 2016. godine. Film nije bio loš, niti je previše podbacio, ali je svakako bio djelo od kojeg se puno više očekivalo.

Sada se Duncan u igru vraća svojim SF filmom “Mute”. Netflix s vremenom postaje veoma kvalitetna produkcijska kompanija, koja nas je prošle godine iznenadila filmom “Bright”, s Will Smithom u glavnoj ulozi. Ovaj put investiraju u producenta sa iskustvom i u glumce koji su već poznati publici.

Radnja filma se odvija u Berlinu 2052. godine, koja prati Lea (Alexander Skarsgard), koji je nijem od djetinjstva, kroz mračne ulice Berlina traži svoju djevojku i svoj spas. U priču će se uplesti i Cactus Bill (Paul Rudd) i Duck (Justin Theroux), amerićki hiruryi koji imaju svoju misiju.