Vijesti

Morgan Freeman: Imam milione u banci, ali ne mogu kupiti zdravlje i spasiti život

Morgan-FreemanIspovijest Morgana Freemena:

“Više nikad nije bilo dovoljno. Imam 78 godina i vjerujem da mi nije ostalo još puno vremena. Imam milione dolara u banci, ali ne mogu da kupim zdravlje da spasim svoj život. Imam porodicu i milione fanova širom svijeta, ali sada sam sasvim sam. Živio sam svoj život na pogrešan način i ne želim da se to dogodi i vama”, započinje priču slavni glumac Morgan Freemen.

“Poslušajte me i poduzmite nešto ako želite promijeniti svoju budućnost. Volio bih da je meni neko ispričao ono što ću ja ispričati kada sam ja bio mlad.

Novac sam po sebi nije zao. To je samo papir sa procijenjenom vrijednošću koji nam omogućava da dođemo do drugih stvari koje smatramo vrijednim. Ako novac nije zao, što jest? Zlo je nesvjesna, opsesivna i moralna strast ka tome da želimo više.

Zlo je bezdušna opsesivno-kompulzivna potjera za ćupom punim zlata na kraju neke duge koja ne postoji. Zlo je kada imamo etiketu na srcu i duši koju mijenjamo za financijski uspjeh po svaku cijenu. Zlo je kada pokušavamo da kupimo sreću iznova i iznova, ne bivajući svjesni da je to samo iluzija koja će jednog dana nestati.

Zamislite da imate sve, a onda sve to izgubite. Zamislite da ste švorc. Nemate ni trunke novca. Jedino rješenje za vas jest nabavljanje još novca. Nema ničega što stvara lažnu sreću. Ko ste vi sada?

Gdje su sada svi oni ljudi koje ste smatrali prijateljima dok ste imali novca?

Oni koji nisu bili s vama zbog novca su vas sigurno već odavno napustili misleći da ste egocentrični kreten.

Zašto?

Zato što vas je vaša beskrajna potjera za novcem oslijepila i smela sa pravog puta u životu. Da li vas ta činjenica rastužuje? Govorim vam ovo zato što želim da vam pomognem da se promijenite.

Ne kažem da ne možete biti financijski uspješni. Kažem samo da postoji veća svrha u životu od jurnjave za financijskim uspjehom.

Možete se promijeniti već danas ukoliko redefinirate svoju verziju uspjeha. Možete transformirati svoje oštećene odnose i izgraditi nove. Možete oprostiti sebi i onima koji su vas povrijedili. Možete postati lider koji će pomoći drugima.

Možete izbalansirati svoje prioritete u životu. Možete iscijeliti svoj brak i stvoriti jaču ljubav nego što ste mislili da je moguće. Možete postati najbolji roditelj na svijetu, ali nemojte čekati da dođete u moje godine. Uvijek možete zaraditi još novca, ali nikada nećete moći da vratite vrijeme.

Svi ćemo jednog dana umrijeti. Po čemu želite da vas se sjećaju? Što možete da uradite da biste učinili svijet ljepšim mjestom? Koja je vaša prava svrha?

Svi umiremo, ali samo mali broj nas zaista živi. Možete izaći iz sjenke na svjetlost. Stvoreni ste za velike stvari. Stvoreni ste za mnogo više od toga da radite za život.

Vi ste biće koje treba da inspirira svijet i pomogne svima. Hajde da konačno učinimo pravu stvar.

Zakoračite u svijet pun istinske ljubavi i konačno ćete shvatiti da je ljubav zapravo ono što ste željeli cijeli svoj život.

Samo ljubav, što više i više ljubavi. Nikad se ne predajte, ma kakvi god izazovi da vas zadese u životu. Svijet vas danas treba više nego ikad.

Samo sa ljubavlju, suosjećanjem, praštanjem i vjerom u čovječanstvo možemo da porazimo zlo jednom za svagda”, zaključio je glumac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)